28.05.2012. / 12:52

Autor: Nacional.hr

Slavonskom Brodu 3,5 milijuna kuna vrijedna kanalizacijska vozila

Od prosinca 2010. kada su započeli radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje dosad je izgrađeno oko 60% sustava odnosno 26,7 km kanalizacije (od ugovorenih 36,1 km) te 6,9 km vodovodne mreže (od ugovorenih 10,1 km).

Gradonačelnik Mirko Duspara, direktor
Vodovoda, Marko Blažević, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić,
ministar poljoprivrede RH, Tihomir Jakovina te  Richard Masa, izaslanik Delegacije
EU u RHGradonačelnik Mirko Duspara, direktor Vodovoda, Marko Blažević, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić, ministar poljoprivrede RH, Tihomir Jakovina te Richard Masa, izaslanik Delegacije EU u RHKomunalno poduzeće "Vodovod" iz Slavonskog Broda od danas je opremljeno sa tri nova vozila vrijedna više od 3,5 milijuna kuna (470.194 eura). Na svečanosti povodom primopredaje, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić službeno je uručio vozila direktoru Vodovoda, Marku Blaževiću.

Riječ je o vozilu za čišćenje kanalizacijskog sustava (kapaciteta rezervoara 8 m3), vozilu za čišćenje i ispiranje kanalizacijskog sustava (kapaciteta rezervoara 12 m3) te vozilu s ugrađenom CCTV kamerom za pregled kanalizacijskog sustava. Nabava ovih vozila sastavni je dio projekta izgradnje vodoopskrbnog sustava i sustava odvodnje u Slavonskom Brodu, vrijednog gotovo 30 milijuna eura. Ovaj značajan projekt iz područja vodnog gospodarstva predviđen je Operativnim programom za okoliš 2007-2011 a sufinancira ga Europska komisija u sklopu IPA programa za regionalni razvoj. Tijekom svečanosti na kojoj su nazočili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina te izaslanik Delegacije Europske unije u RH Richard Masa, predstavljen je dosadašnji tijek projekta te su najavljene sljedeće etape.

"Izuzetno sam zadovoljan uspješnom provedbom projekta u Slavonskom Brodu, i kao rođeni Brođanin i kao resorni ministar. No time je i moja odgovornost veća. Uz komunalno poduzeće i grad, najveću korist od ovog projekta imat će sami stanovnici Slavonskog Broda te općina Klakar, Gornja Vrba te Podcrkavlje kao i gospodarski subjekti na ovom području", izjavio je tijekom svečanosti primopredaje ministar Jakovina.

"Nabava ovih vozila jedan je od sastavnih dijelova projekta vodoopskrbe i odvodnje u Slavonskom Brodu koji će značajno poboljšati životne uvjete građana i što je jednako važno smanjiti onečišćenje. Tijekom projekta sagradit će se brojni kilometri vodoopskrbnih i odvodnih cijevi, crpne stanice a uskoro će početi i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 3. stupnja pročišćavanja za 80 tisuća stanovnika", izjavio je generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić.

"Dobivena vozila za čišćenje i ispiranje kanalizacijskog sustava znatno će unaprijediti kvalitetu gospodarenja kanalizacijskim sustavom Slavonskog Broda. Posebno me raduje činjenica kako smo dobili i vozilo s kamerom za snimanje cjevovoda pa će naša djelatnost ubuduće biti potpuno usklađena sa europskim smjernicama koje propisuju da svi veći gradovi do 2018. godine imaju potpuno snimljenu cjevovodnu mrežu", izjavio je direktor Vodovoda, Marko Blažević.

Od prosinca 2010. kada su započeli radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje dosad je izgrađeno oko 60% sustava odnosno 26,7 km kanalizacije (od ugovorenih 36,1 km) te 6,9 km vodovodne mreže (od ugovorenih 10,1 km). Izvedeni su i građevinski radovi na 5 od 8 ugovorenih crpnih stanica kao i na 6 od 7 kišnih preljeva, te je za njih naručena i strojarska oprema. Od planiranih 50 vodnih čvorišta dosad je na projektnom području izvedeno njih 24.

Ugovor za projektiranje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na snazi je od konca studenog 2011. Trenutno je u završnoj fazi projektiranja i ishođenja dozvola a nedavno su započeli i radovi na izgradnji pristupne ceste do uređaja. Planirani završetak cijelog projekta predviđen je 2015. godine.

Vezane vijesti

Šeks uskoro i bez počasne titule?

Šeks uskoro i bez počasne titule?

Načelnik slavonske općine Podgorač Goran Đanić najavio je da će pokrenuti proceduru oduzimanja titule počasnog mještanina bivšem potpredsjedniku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika