28.05.2012. / 13:37

Autor: Hina

Grčki novinari u štrajku

Grčki novinari su napustili svoja radna mjesta u ponedjeljak zbog 24-satnog štrajka diljem zemlje u znak prosvjeda zbog otpuštanja i velikog smanjenja plaća u medijskom sektoru, javljaju svjetski mediji.

I grčka televizija je u štrajkuI grčka televizija je u štrajkuGrčki novinari su napustili svoja radna mjesta u ponedjeljak zbog 24-satnog štrajka diljem zemlje u znak prosvjeda zbog otpuštanja i velikog smanjenja plaća u medijskom sektoru, javljaju svjetski mediji.

Niz ukidanja radnih mjesta pogodilo je medije u Grčkoj nakon uvođenja oštrih mjera štednje. Kao odgovor na to televizija i radio neće emitirati vijesti, internetske stranice neće biti ažurirane i novine neće izlaziti do srijede. Štrajku se pridružila i nacionalna agencija ANA.

Donedavno je u Grčkoj bilo 11 televizijskih postaja, 71 radijska, 22 nacionalna dnevna lista i bezbroj tjednika i mjesečnika.

Međutim, od početka krize u 2010. godini do danas bez posla je ostalo 30 posto novinara, a mnogi dnevnici kao što su Apogevmatini, Elefterotipija i financijski tjednik Kosmos tuo Ependiti više ne izlaze zbog pada tiraže.

Novinarski sindikati traže nove kolektivne ugovore za taj sektor nakon što su zaposleni na privatnim televizijskim i radio postajama izjavili da su pod pritiskom da sklope kolektivne ugovore koji predviđaju smanjenje plaće do 30 posto.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika