28.05.2012. / 14:17

Autor: Nacional.hr

Objavljeni testovi:

Provjerite oko čega se digla buka

Učeničko vijeće već se oglasilo rekavši kako je ispit iz hrvatskog jezika bio teži, ali je bio teži svima te ne bi trebalo raditi razliku i ne priznavati odgovore na sporna pitanja

Sporni test koji je mnoge razljutioSporni test koji je mnoge razljutioNacionalni centar za vanjsko vredovanje obrazovanja objavilo je sadržaj ispita iz predmeta Hrvatski jezik na državnoj maturi, kao i točne odgovore na te ispite.

Podsjetimo, maturanti su se pobunili da je ovogodišnji test iz hrvatskog jezika na državnoj maturi bio teži od prošlogodišnjeg, da su neka pitanja bila dvoznačna, kao i da su neka pitanja imala više točnih odgovora.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović na konferenciji za novinare u 16.30 objaviti će zaključke stručne komisije o testovima i kako će se oni vrednovati.

Učeničko vijeće već se oglasilo rekavši kako je ispit iz hrvatskog jezika bio teži, ali je bio teži svima te ne bi trebalo raditi razliku i ne priznavati odgovore na sporna pitanja.

S druge strane iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje ističu kako je njihova komisija koja je sastavljala ispit u potpunosti pratila katalog za državnu maturu koji obuhvaća gradivo hrvatskog jezika za srednje škole.

Sindikati obrazovanja pak smatraju kako je ministar donio prejudiciranu odluku o ispitima te da će se eventualno ne bodovanje spornih pitanja negativno odraziti ne samo na praksu provođenja državne mature, već i na upise na fakultete.

Vezane vijesti

'A zašto bi se ja ispričavao?'

'A zašto bi se ja ispričavao?'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je danas kako ne vidi razloga za svoju ispriku radnoj skupini koja je sastavila… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 28.05.12. 15:59

koliko glup ili bezobrazan mora biti čovjek koji je sastavljao pitanja? Ne možeš ti na jedno pitanje dati ponuđena dva točna odgovora. Gdje to ima. To zaslužuje otkaz pa neka se pravi pametan na drugom mjestu.


registracija
9/3/10

nostradurus, 28.05.12. 19:22

Pitanja kao da je sastavljao Lažo Goluža. Šteta je što nije bilo kviska. :-))


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.05.12. 19:35

Haha, miništar športa bez granica rašpustio Vijeće za normu hrvatškoga štandardnog jezika! Heheheh...

Banda jugoslavenska! Ovoj udbo-jugoslavenskoj hobotnici pod hitno treba početi sjeći krakove ukoliko ne bude prekasno!

Ovi kukurikavci uvode i dižu poreze, provode gospodarsku politiku Ante Markovića iz prošlog stoljeća a ideološki jugoslaveniziraju Hrvatsku!

Želi li kukuriku građanski rat?


registracija
6/4/12

elem, 28.05.12. 20:24

Uvijek sam nastojala biti tolerantna prema svima. Nikada nisam ulazila u sukobe zbog različitih mišljenja a još manje sam si dozvolila da me izprovociraju.
Ipak, danas moram reći da ovaj Zvonkov tekst zaista nema veze s vezom. Svi mi koji ne mislimo kao on smo banda jugoslavenska, udbaši i kaj ti ja znam kaj sve ne. Pa taj čovjek nema pojma ali se upušta dijeliti lekcije svakome. On mora da je iz mog zagorskog kraja. Samo tamo se ljudi rode već sa malom maturom. Isprika svim mojim dragim zagorcima zbog primisli da tamo pripada.


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.05.12. 22:23

Kukuriku koalicija je koalicija opasnih namjera!

Na krilima predizbornih gospodarskih tema osvaja vlast a za uzvrat narodu ne nudi rješenja egzistencijalne prirode, nego samo ideološki farba i radi reinkverziju RH u SRH. Konstatno rehabilitira kohezivne elemente Jugoslavije. Vraća nam petokolonaše, podrumare, minhenske i berlinske dobrovoljce, mrzitelje svega hrvatskog. Kako inače drugačije protumačiti najavu ulaska Snježane Kordić (jezikoslovke iz arsenala Nenada Popovića koja negira postojanje hrvatskog jezika) u Jovanovićevo Ministarstvo prosvete, Slavka Goldsteina (koji je odgojio Ivu na način da je ovaj uspio dokazati genocidnost Hrvata) i najavu novog hrvatskog pravopisa (kojeg bude tiskao Goldsteinov Novi Liber) nakon što su 2001. napravili diverziju i pomutnju s Anić-Slivićevim, ukidanje Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika od 8. svibnja 2012. (medijski prešućeno), najave ukidanja dana državnosti, davanje Milanu Mladenoviću (član beogradske Ekaterine Velike) ulice u Zagrebu itd.

Ovo apsolutno nema veze s Planom 21 nego samo s jugoslavenizacijom Hrvatske! Uvjeren sam da većina kukuriku glasača i simpatizera ne vide ili ne žele vidjeti ovu ideološku kukuriku agresiju.


registracija
30/12/08

csiki, 28.05.12. 23:03

U zadnji komentar treba jos dodati za sve su krivi srbo-cetnici i Tito


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika