28.05.2012. / 14:29

Autor: Hina

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Zbog krivotvorenja putovnica kojima se, osim tada odbjeglog generala Gotovine koristio i Hrvoje Petrač, Karavić je u ožujku prošle godine uvjetno osuđen na godinu dana, kao i njegov poticatelj i pomagač Salih Fazlić

IlustracijaIlustracijaFranjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora zbog krijumčarenja oko 600 grama kokaina i više od sedam kilograma marihuane.

Katavić je u ožujku 2010. uhićen u Austriji, a tužiteljstvo ga je teretilo da je do uhićenja vodio krijumčarski lanac preko kojeg je od studenog 2009. do ožujka 2010. droga iz BiH preko Hrvatske prebacivana u Austriju i Švicarsku.

Osim Katavića za šverc kokaina na dvije je godine osuđen je i 57-godišnji Ivica Smolčić. On je, prema vlastitom priznanju, za naknadu od tisuću eura pristao paket kokaina prevesti u Beč.

U svojoj je obrani kazao da je isprva mislio da je u vrećici marihuana te da je tek kasnije doznao da je zapravo prokrijumčario kokain. Smolčić je drogu preko granice vozio u unajmljenom "fiatu punto", a Katavić ga je pratio u drugom automobilu sve do jednog bečkog lokala gdje su zajedno uhićeni.

Za šverc više od sedam kilograma marihuane namijenjene švicarskom tržištu Katavić je proglašen krivim zajedno s Mladenom Šekerijom koji je osuđen na dvije godine i deset mjeseci te Ilfadom Hodžićem iz BiH osuđenim na godinu i tri mjeseca zatvora.

Zbog krivotvorenja putovnica kojima se, osim tada odbjeglog generala Gotovine koristio i Hrvoje Petrač, Karavić je u ožujku prošle godine uvjetno osuđen na godinu dana, kao i njegov poticatelj i pomagač Salih Fazlić.

Vezane vijesti

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

Čelnik bečkog ureda Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) Ira Israel pohvalio je danas hrvatske policajce koji su višemjesečnom akcijom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika