28.05.2012. / 15:04

Autor: Hina

NK Karlovac - ili licenca ili likvidacija

Hrvatski nogometni savez dobio je u ponedjeljak službeno jamstvo Citibanke Europe po kojem češka Gurman grupa ima financijsku snagu da postane strateški partner Nogometnog kluba Karlovac.

Zoran Rodić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)Zoran Rodić (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)Hrvatski nogometni savez dobio je u ponedjeljak službeno jamstvo Citibanke Europe po kojem češka Gurman grupa ima financijsku snagu da postane strateški partner Nogometnog kluba Karlovac.

"To je dokument koji bi trebao omogućiti klubu da dobije licencu za natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi za narednu natjecateljsku godinu, iako je postupak licenciranja okončan", kazao je za Hinu sportski direktor NK Karlovca Zoran Rodić.

Pravnik u Hrvatskom nogometnom savezu Vladimir Iveta taj dokument smatra zakašnjelim i nedostatnim za licenciranje, a gradonačelnik Karlovca Damir Jelić tvrdi da će u tom slučaju klub biti likvidiran, jer ga samo ostanak u drugoj ligi može spasiti.

U svezi s licenciranjem kluba za drugu ligu Rodić smatra da je Karlovac na vrijeme dostavio sve potrebne dokumente i zadovoljio tražene uvjete, a kao dokaz da je u stanju i financirati sve svoje obveze dostavljena je pravovremeno i dokumentacija budućeg strateškog partnera, češke Gurman grupe.

"HNS je tražio ovjereno bankovno jamstvo, što smo danas i dostavili i zato smatramo da je jedino ispravno i pravedno da se naš zahtjev za licenciranjem smatra i pravovremenim i kompletnim", smatra Rodić.

Međutim, Iveta je danas Hini ponovio raniji stav po kojemu je NK Karlovcu licenca odbijena, kao i naknadna žalba te naglasio da je postupak završen i da klubu preostaje samo mogućnost da podnese do 1. srpnja prijavu za natjecanje u trećoj ligi.

"Danas dostavljen dokument nije ništa drugo nego potvrda da je tvrtka Gurman komitent te banke i da banci ništa ne duguje", kazao je Iveta.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić potvrdio je da je u tijeku pretvorba kluba iz udruženja građana u sportsko dioničko društvo i to na način da vjerovnici koji žele postati dioničari svoj dug pretvore u dionice, a onima koji to ne žele strateški bi partner isplatio dug. Za suradnju s potencijalnim partnerom Jelić je kazao da je vrlo izgledna, ali i da je to i posljednja mogućnost da klub opstane, jer će u protivnom klubu sigurno uslijediti likvidacija.

"Riječ je o kvalitetnom partneru koji ima ozbiljnu želju sudjelovati u radu kluba, ali i u drugim projektima, posebno u turizmu i gospodarstvu općenito, i dat ćemo sve od sebe da se to i ostvari", zaključio je Jelić.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika