28.05.2012. / 18:39

Autor: Hina

Milanović uvjerava:

Odgovorni za ono otkada smo preuzeli vlast

„Moja Vlada odgovara za ono što se događa od našeg trenutka preuzimanja odgovornosti i učinit ćemo sve da toga više ne bude. To je ono za što mogu jamčit i jamčit ću“, poručio je premijer

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović izjavio je danas kako njegova Vlada odgovara za ono što se događalo od trenutka preuzimanja vlasti, komentirajući tako novinarima "aferu" u Ministarstvu obrane RH, gdje je otkriveno da je 40-tak djelatnih vojnih osoba u MORH-u od 1999. godine uz plaće primalo i invalidske mirovine.

„Moja Vlada odgovara za ono što se događa od našeg trenutka preuzimanja odgovornosti i učinit ćemo sve da toga više ne bude. To je ono za što mogu jamčit i jamčit ću“, poručio je premijer.

Na novinarsko pitanje treba li takve stvari sankcionirati Milanović je odgovorio: „Sankcionirati, ako treba sankcionirati“.

Premijer se također javno ispričao zbog propusta prema braniteljskim udrugama, koje su prilikom današnjeg polaganja vijenaca poginulim braniteljima na Mirogoju trebale imati prednost.

„Kod polaganja vijenaca palim braniteljima očito je došlo do nesporazuma i odgovornost je naša. Izgleda da smo trebali ostati tamo s ljudima i pričekat da oni polože vijence - što se nije dogodilo“, kazao je premijer Milanović.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić opovrgnuo je da će Hrvatskoj, kao članici NATO-a, naštetiti 'afera' u Ministarstvu obrane, koja je proteklih dana otvorena u javnosti.

"O tome koliko je to moralno ne bih raspravljalo, ali sve što je bilo, bilo je sukladno sa zakonom", naglasio je.

Na to Oružane snage RH nisu utjecale, niti imaju utjecaj, niti su ti propisi i odluke donesene u okviru Oružanih snaga već izvan Oružanih snaga, dodao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Za to što se radilo, kako je pojasnio, nisu znali svi u Oružanim snagama. „Znali su pojedinci koji su to dobijali. Oni su išli na povjerenstva i na temelju toga su učinjene prosudbe njihove preostale radne sposobnosti i ocijenjeno je da imaju određenu profesionalnu nesposobnost za rad, ali ne da imaju potpunu nesposobnost za rad“, rekao je general pukovnik Lovrić.

Ministar obrane Ante Kotromanović odbio je novinarima komentirati kako je moguće da se 'takva priča otvara tek sada', rekavši da danas želi uživati u 21. obljetnici osnutka Oružanih snaga RH.

„Neću danas pričati; danas želim uživati u 21. godini osnutka Hrvatske vojske“, poručio je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 28.05.12. 20:53

Izjava g. premijera Milanovića je pravno neutemeljena,moralno diskutabilna a politički štetna za RH.


registracija
5/1/07

james, 28.05.12. 21:38

Hej Culex si ti celi?

Pa kaj bi trebal bit odgovoran i za ono kaj je napravl Tahi?
Pa sadašnja vlast odgovara za vlastite pogreške a ne tuđe!


registracija
27/11/11

Culex, 28.05.12. 21:55

Npr.tko je odgovoran za ptiča izlegnutog iz kukavičjeg jajeta?Još,zakonita vam žena rodi sina čiji je biološki otac nepoznat!(nedokazan niti procesuiran)Tko je pravno,moralno pa i politički (onak,prema susjedima) odgovoran? Vodovod? Makar što.Milanovićeva je Vlada odgovorna,pa i po samoj logici stvari,za sve što je aktuelno.Ako traži aboliciju,mora to pravno islijediti.Jednostavnije,sudski dokazati krimen predhodne Vlade.No ,također i zasluge.Ponavljam,premijerova je izjava obična debilana.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 28.05.12. 21:56

Ovi imaju samo jedan cilj --razjebat oruzane snage Drzave Hrvatske--MESIC e zapoceo ovi ce dokrajcit...


registracija
11/1/10

fluid, 28.05.12. 22:45

Ove i ovakve glupe izjave apsolutno je nemoguće smisleno komentirati.Kako Milanovića tako i Lovrića i Kotromanovića.Ovo su čisti biseri gluposti.Pamet staje da je to moguće uopće sve izgovoriti i o sebi imati bilo kakvo mišljenje.Ovo je sumrak zdrave pameti.Nemam riječi i uviđam da nas naši veleumovi politike,uvijek iznova mogu iznenaditi svojim licemjerjem i količinom izvrnutih vrijednosti.Šlag u Hrvatskoj je uvijek na kraju;"Sve je u skladu sa zakonima"!!?? To je do bola podlo i izokrenuto.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 29.05.12. 15:40

Nema što Milanović nije u stanju učiniti da ne učini ništa.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika