29.05.2012. / 14:35

Autor: Totalsport

NBA: Heat u nastavku slomio Celticse

Celticsi su se dobro držali do kraja druge četvrtine u kojoj su ubacili u doigravanju ove sezone rekordnih 35 koševa

Paul Pierce, Kevin Garnett, Ray AllenPaul Pierce, Kevin Garnett, Ray AllenOdličnom igrom u drugom poluvremenu prve finalne utakmice Istočne konferencije NBA lige košarkaši Miamija iskoristili su prednost domaćeg parketa i protiv Bostona poveli 1-0 u seriji na četiri dobivene utakmice.

Celticsi su se dobro držali do kraja druge četvrtine u kojoj su ubacili u doigravanju ove sezone rekordnih 35 koševa. Nitko Heatu ove sezone u doigravanju nije zabio toliko u jednoj četvrtini. No, niti to nije bilo dovoljno gostima jer su u nastavku domaćini na pogon osovine James - Wade brzo pobjegli na 12 poena viška. Činilo se u tim trenucima da su noge iskusnim igračima Doca Riversa preteške i bilo je jasno da neće biti njihova povratka u susret.

Sredinom treće trećine u trenucima kada je Miami povećavao prednost tehničku je pogrešku zaradio Rajon Rondo, a bilo je to već četvrta u ovoj utakmici za Boston. Ranije su po jednu dobili Ray Allen i trener Rivers, dok su djelitelji pravde jednu dosudili momčadi zbog opstrukcije igre.

Iako je Heat i ovu utakmicu odigrao bez i dalje ozlijeđenog Chrisa Bosha, "posao" su s nekoliko spektakularnih akcija, posebno u trećoj četvrtini, odradili LeBron James i Dwyane Wade. James je susret okončao s 32 koša čime je postao prvi igrač koji je tijekom ovogodišnjeg doigravanja ubacio "keltima" više od 30. Pridodao je James tom učinku i 13 skokova i 3 asistencije. Wade je postigao 22 uz 7 dodavanja i 3 skoka, a uz njih dvojicu solidan je bio i Shane Battier s 10 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Kod gostiju je najučinkovitiji bio Kevin Garnett s 23 koša i 10 skokova, a još jednom je efikasan u sve tri najvažnije kategorije bio Rondo sa 16 poena, 9 skokova i 7 asista. Dužni su kod Bostona ostali Paul Pierce (12 koševa), te Allen koji je za 6 koševa šutirao 1-7 iz igre.

Iduća utakmica na rasporedu je u srijedu, također u Miamiju.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Istočna konferencija:

Miami - Boston 93-79 (James 32k, 13s, Wade 22k, 7a / Garnett 23k, 10s, Rondo 16k, 9s, 7a)

(Miami u seriji vodi 1-0)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika