29.05.2012. / 14:25

Autor: Hina

Nikolić najavio poziv Josipoviću

Nikolić je, po završetku sastanka s voditeljem ureda Europske unije u Srbiji Vincentom Degertom, novinarima rekao kako na inauguraciju namjerava pozvati Josipovića te je istaknuo kako nikada neće učiniti ništa što bi pokvarilo odnose između dviju država i dvaju naroda

Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u utorak je najavio kako će na svečanu predsjedničku inauguraciju, najavljenu za 11. lipnja, pozvati i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića.

Nikolić je, po završetku sastanka s voditeljem ureda Europske unije u Srbiji Vincentom Degertom, novinarima rekao kako na inauguraciju namjerava pozvati Josipovića te je istaknuo kako nikada neće učiniti ništa što bi pokvarilo odnose između dviju država i dvaju naroda.

Jedna od tema razgovora Nikolića i Degerta bio je i posjet Nikolića Bruxellesu, koji se očekuje nakon predsjedničke inauguracije kao njegov prvi službeni posjet inozemstvu, gdje bi se trebao sastati s predsjednikom Europskog vijeća Hermanom van Rompuyem i visokom predstavnicom za vanjsku politiku i sigurnost EU Catherine Ashton.

U hrvatskoj javnosti i među političkim čelnicima posljednjih dana na brojne je negativne reakcije naišao intervju kojega je između dva kruga predsjedničkih izbora dao Tomislav Nikolić za njemački Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) u kojemu je, među ostalim, rekao da je projekt Velike Srbije njegov "nažalost neostvareni san", ali da danas poštuje međunarodno priznate granice Republike Hrvatske, te da se Hrvati nemaju zašto vraćati u Vukovar "jer je to bio srpski grad".

U svojoj prvoj reakciji Nikolićeva Srpska napredna stranka (SNS), iz koje je Nikolić formalno istupio nakon pobjede na predsjedničkim izborima, u petak je demantirala takvu izjavu o Vukovaru i ocijenila je "podlom i podmuklom laži". Nakon što je u subotu novinar FAZ-a ustvrdio da raspolaže tonskim zapisom koji svjedoči o autentičnosti sporne izjave u nedjelju se komentarom oglasio dužnosnik SNS-a Marko Đurić koji je istaknuo kako izabrani srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić želi najbolje moguće odnose sa svim zemljama u regiji, uz poštivanje nacionalnih interesa i rješavanje problema izbjeglih, povratka imovine i drugih pitanja.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 29.05.12. 14:56

Zanima me hoće li Josipović otići nakon onih izjava. Ako ode neka se pozdravi s drugim mandatom.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 15:54

Ne sumnjam da neće otići. Ipak je politika regiona važnija od četništva.

Ako je Dodiku odsvirao Oliverov "Moj Galebe" predlažem da Nikoliću odsvira Tonyjevu "Blago onom tko te ime"!

**************četnici&partizani forever!**************


registracija
30/9/09

davor12345, 29.05.12. 16:19

Ako je Tadić svojevremeno bio na "inauguraciji" (koja glupa riječ) Josipovića, nema razloga da isto tako Josipović uzvrati. Na "inauguraciju" be bi trebao ići, neka ga malo drži na ledu, a poslije može.,


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 29.05.12. 16:26

ako nikolica NECE Brussel strpat u Haag , ulovit cemo ga Privatno i snjim u CUZU...


registracija
22/6/10

Konstantinos, 29.05.12. 17:47

Ako jedan "demokratski" doduse bivsi, predsjednik Tadic nije iz politikanskih razloga dosao u Zagreb na inauguraciju Josipovicu, nema nikakvog opravdanja da on sada ide na inauguraciju Nikolicu. Hrvatska treba "vratiti" fino i elgantno, istom mjerom! Bio bi to znak da Srbija treba paziti kako ce se vladati i sto ce reci, tj. bila bi to poruka Nikolicu da ce regija budno promatrati sto sve Srbija radi s njim na celu.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 18:04

Ante Strinić kaže: “Gledam kako ovi iz Antinske Mlake s uvezenim četnicima pljačkaju po selu. Ulaze u kuću Vicka Mikulića, izvode ga van i ubijaju ga hladnokrvno u vrtu. Čuo sam samo kratki rafal. Nekoliko dana iza toga dvojica dolaze susjedi Ivki Farago i ubijaju je. Čuo sam samo jedan ispaljeni hitac. Njezin je suprug zajedno s mojim roditeljima tražio njezino tijelo, ali bez uspjeha”. Vicka Mikulića odvoze traktorom Božo Vukić i Žarko Đipalo, a samo su ga umotali u pokrivač i odvezli sahraniti. Čim su to obavili, kuću će mu temeljno opljačkati, a predvodi ih Aleksandar Ilić. Nastavljaju potom pljačkati kuću Vlade Vidulina i to čine Đorđe Miljuš i Žarko Đipalo, no kako im je peć preteška zovu u pomoć Duleta Đipala. Tako Ante Strinić nabraja sve što je vidio, a da zna što govori potvrđuje i sljedeće: “Gledao sam s tavana kao ti isti Srbi iz Antinske Mlake kombajnom beru kukuruze, koji nisu njihovi, a odvoze ih kamionima somborske registracije. Zapamtio sam da je jedan kamion imao registracijske oznake SO-777-52″.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 18:05

Na Božić 1991. godine u kuću Antinih roditelja dolazi skupina srbijanskih rezervista, koji su radili u vojničkoj kuhinji u kući Antinog susjeda Vidulina. Kažu da su došli čestitati Božić i donijeli su kave i cigareta. Priču je iz susjedne prostorije slušao Ante i čuo kako se oni tuže da su protiv svoje volje mobilizirani i da se ne mogu načuditi kako se ponašaju domaći Srbi, koji su kao ugroženi, a oni vide da oni imaju sve. Pitali su Antine roditelje, da li im treba što, a sutradan su donijeli vreću krumpira i nešto graha. Želim namjerno ovo reći, jer sigurno je među njima bilo i takvih, no što je tu radio Tomislav Nikolić, zaposlenik do rata kragujevačkog poduzeća Gradska groblja. On je po tom svom zaposlenju u Srbiji dobio nadimak Grobar, no za zasluge ubijanja nemoćnih i nedužnih u Antinu, Vojislav Šešelj će ga u svibnju 1993. godine proglasiti četničkim vojvodom. Oni koji poznaju smisao i pravila četništva,znaju da to ne može postati netko, tko nije u ratnim prilikama osobno nekoga ubio, a to uvijek mora biti na svirep način.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 18:05

Tomislav Kalaica kaže, kada su ubijali da su oni tako mučili ljude da su se Antinom čuli jauci od željezničke postaje Antin- Markušica od Antina udaljenog gotovo dva kilometra. Tu uz prugu je vikendica Ivice Matanovića-Cara, a uz nju je on nekoliko godina prije rata iskopao ribnjak. Taj ribnjak je u vrijeme “junačenja” Tomislava Nikolića u Antinu postao masovna grobnica. Danas u Antinu troje mještana bez sustezanja tvrde da je taj “junak” ubijao stare i nemoćne, a da je to istina potvrđuje i pokušaj da se prije mirne reintegracije sklone posmrtni ostaci ubijenih. Htjelo se sakriti, ali svi pametni znaju da to nije moguće, jer se zna da su u Antinu ubijeni: Zvonimir Flinčec, Stjepan Lončar, Martin Antinac i njegova supruga Ana, Stjepan Patačić, Stjepan Šarčević, Antun Miklošević, Josip Kotarlić, Anica Soldo, Ivan Ižaković, Franjo Miklošević, Vlatko Flinčec, Marica Mihalj, Ivka Farago, Vicko Mikulić, Andrija Lukadinović, Josip Pastor, Zvonko Kovačević, Perica Mihaljević, Mato Kovačević, Vicko Romić, Juliška Pastor, Ranko Soldo i Zvonko Mlinarević. Od 27 ubijenih za vrijeme okupacije Antina 12 ih je pronađeno, a devet identificirano, pa ostaje za upitati one koji o tome nešto znaju, zašto i u čijem interesu šute.


registracija
12/10/11

hiperborejac, 29.05.12. 18:22

Baš me interesira hoće li Josipović udovoljiti četničkom vojvodi i na taj način se zgaditi veliko večini Hrvata. neka sada pokaže svoju principijelnost , ako je protiv ustaške zmije ali oslabljene, je li i protiv četničke kame.


registracija
10/2/12

Hazu, 29.05.12. 18:24

Četnik i partizan zauviek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Išao je četniku Dodiku koji je etnički ZAUVIEK očistio Banajluku od Hrvata(220 000 -dviesto dvadeset tisuća širom rastjeranih koji su imovine mjenajli ili pod silom za niš prodali npr 40 tisuća maraka ili 20 tisuća eura kuću naterenu od 1000 kvadratnih metara)
A sad neka ide i ovom monstrumu koji je po Slavoniji vrlo moguće i ubijao,jer kad je došao usred rata onda je moralizirao fašiste četnike,a vjerojatno i ispalio koji metak na Hrvate


registracija
10/2/12

Hazu, 29.05.12. 18:25

A naše budale biraju DETUĐMANIZIRANOG čovieka za predsjednika,koji zajeb,ha intelektualci,neznate još tko su partizani iliti crveni,znat ćemo svi znati uskoro kad opet u savez sa smrdijom uđemo pod izgovorom da smo maleni i da nam tržište ne opstaje u konkurenciji


registracija
12/10/11

hiperborejac, 29.05.12. 18:30

Tomislav Nikolić je zakleti četnik i to ne obični već četnički VOJVODA. Ukoliko Josipović prihvati poziv četničkog vojvode osramotit će sebe i čitav hrvatski narod. Većina Srba je pokazala tko su i što su kada su glasala za četničkog vojvodu. Besramno je lagao da nije govorio da je Vukovar srpski i da se hrvati ne trebaju vraćati u njega. Takvim ljudima se ne smije vjerovati, naročito kada se je dokazalo da je lagao.


registracija
11/1/10

fluid, 29.05.12. 18:46

A možda se Nikolić samo folirao pred Srbima da bi ispao veći Srbin od Srbina.?Takvih i u Hrvatskoj imamo za izvoz. Ili je sljedbenik presvlačenja u hodu pri prevratu sistema,što je Srbima također rutina?A tko bi ga znao.?Hoće li Josipović u Beograd ili ne? Dobro pitanje za kladionicu sa visokim koeficijentom.Dakle moj prijedlog je-na kladionicu.


registracija
19/3/12

vojvoda, 30.05.12. 11:20

Doći će sigurno u Beograd ova vaša ministrica Pušić,bolje ona nego Ivo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika