29.05.2012. / 17:00

Autor: Nacional.hr

Bilić potvrdio kako na popisu neće biti Lovrena, Vrsaljka, Kalinića i Blaževića

"U napadu četvorica mogu pokriti prvenstvo. Badelj se nametnuo kao i Iličević", mišljenja je Bilić

Slaven Bilić (Pixsell)Slaven Bilić (Pixsell)Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, potvrdio je kako među 23 kandidata za Europsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj neće biti Dejana Lovrena, Šime Vrsaljka, Nikole Kalinića i vratara Gorana Blaževića, izvještava Sport.net.

Istaknuo je kako četvorka nije otpisana, nego ostaje na raspolaganju u slučaju novih ozljeda.

"U tom slučaju ćemo aktivirati jednog od njih. Svi su pogođeni, žao im je, no njihova je reakcija očekivana", izjavio je.

Stoper Lyona Dejan Lovren nije se uspio oporaviti od ozljede zadobivene početkom svibnja.

"Dobio je 15 dana za oporavak, a na testu u utorak da dokaže da je minimalno spreman. Boljelo ga je i otpao je. Nisam imao dvojbi oko toga", rekao je Bilić.

Priliku je tako dobio Jurica Buljat.

"Kako smo izgubili Lovrena, ostali smo na trojici stopera, Ćorluki, Schildenfeldu i Šimuniću. Treba nam ih više kako bismo mogli trenirati i igrati. Buljat je zdrav, a u Izraelu je prošle sezone ostavio dobar dojam", istaknuo je izbornik.

Nikola Kalinić nije mogao dobiti mjesto u napadu.

"Uvijek je tu kad nam treba peti napadač, ali mnogo više su nam potrebniji Buljat, Iličević i Badelj. Iličević je brz, okomit. Može promijeniti ritam susreta ulaskom s klupe. U napadu četvorica mogu pokriti prvenstvo. Badelj se nametnuo kao i Iličević. Sposoban je preuzimati kontrolu na cijelom terenu. Neće biti turist na Euru, na svakog računam", mišljenja je Bilić.

Otpao je i Šime Vrsaljko, Domagoj Vida će pokrivati desni bok, eventualna zamjena mu je Darijo Srna.

"Otpao je zbog situacije sa stoperima. Na desnom boku je Vida, u nekom slučaju to može biti i Srna. Šimi sam rekao da je pred njim velika budućnost, ali igra mu nije bila dostatna u posljednjih šest mjeseci", završio je komentar izbornik.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika