29.05.2012. / 16:40

Autor: Hina

Bubalo: HAC ne odustaje od koridora 5C

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas u Osijeku kako je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića dobio dopis u kojemu stoji da Hrvatske autoceste (HAC) ne odustaju od izgradnje mosta na Dravi i prometnoga koridora 5C, ali će u suradnji s ostalim sudionicima projekta definirati optimalno rješenje za realizaciju tog projekta.

Krešimir BubaloKrešimir BubaloOsječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izjavio je danas u Osijeku kako je od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića dobio dopis u kojemu stoji da Hrvatske autoceste (HAC) ne odustaju od izgradnje mosta na Dravi i prometnoga koridora 5C, ali će u suradnji s ostalim sudionicima projekta definirati optimalno rješenje za realizaciju tog projekta.

U ministrovu dopisu, koji je Bubalo pročitao na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela, navodi se kako je u tijeku "razmatranje varijanti projekta mosta sa svrhom racionalizacije" kako bi se pronašlo "jednako kvalitetno, a financijski racionalnije rješenje mosta na Dravi, a uštede ostvarene na samome mostu bile bi iskorištene za daljnju izgradnju dionice".

Dodaje se kako "treba imati u vidu da neizvjesnost stanja na tržištu kapitala, koji treba pratiti realizaciju preostalih dijelova autoceste na tome koridoru, može utjecati na dinamiku gradnje" te da će "budući planovi i gradnja tih dijelova biti definirani programom građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2013. do 2016. godine".

Bubalo je rekao kako podupire ministrov odgovor te je ocijenio da bi, da je Gradska uprava o tome šutjela, novac za gradnju mosta vjerojatno bio porošen za poslovanje HAC-a.

Ministru želim poručiti kako je gotovo 40 milijuna eura preostalo od izgradnje dionice autoceste do Sredanaca te da zato nema razloga za oklijevanje i raspisivanje natječaja o nastavku gradnje koridora 5C kroz Baranju, rekao je Bubalo.

Ocijenio je kako smatra da je moguće zatvoriti financijsku konstrukciju za nastavak radova i da je riječ o projektu prioritetnom za prometnu povezanost Osijeka, Slavonije i Baranje te da se Gradska uprava neće ustručavati o tom otvarati raspravu.

Odgovarajući na jučerašnje kritike predsjednice osječkoga SDP-a Biljane Borzan, koja je Gradsku upravu prozvala za nedostatak projekata, Bubalo je istaknuo kako je odlukama koalicijske vlade u kojoj sudjeluje i SDP povećan PDV, a Osijeku su smanjena decentralizirana proračunska financijska sredstva za osnovno školstvo za 927.000 kuna te vatrogastvo za 881.000 kuna.

Politika "što gore, to bolje" bila je politika HDZ-a, često sam govorio da je HDZ jednako SDP, a sad je vidljivo da može i gore te da se u ovome trenutku nemamo čime pohvaliti kad je u pitanju odnos Biljane Borzan prema sredini iz koje je potekla, rekao je Bubalo.

Vezane vijesti

'Vlada ruši mostove hrvatskog jedinstva'

'Vlada ruši mostove hrvatskog jedinstva'

Zastupnici HDSSB-a ocijenili su danas da vlada odustajanjem od gradnje pelješkoga mosta i pokroviteljstva Sabora nad Bleiburgom te najavom o… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 29.05.12. 16:51

Ma jebo ti stranku koja je stalno u predizbornoj kampanji i koja moli boga da predizborna kampanja nikad ne prestane. Mene savršeno boli ku... tko je bio prije i što je radio. U Osječko baranjskoj županiji ste gospodo iz HDSSB-a VI na vlasti i od Vas se očekuju rezultati a ne vođenje predizborne kampanje.


registracija
30/9/09

davor12345, 29.05.12. 16:51

I udaranje tuk na utuk, svađanje i galama.


registracija
11/1/10

fluid, 29.05.12. 19:09

Gradonačelniče Bubalo,možeš li objasniti neuspješnost izgradnje tvornice otpada i potencijalnu opasnost za plaćanje 50 milijuna kazne zbog nepoštivanja ugovora sa Strabagom?Gdje je zapelo i kako slavonska /hercegovačko-bosanska)pamet nije iznašla pozitivno riješenje oko te zavrzlame?Kako biste riješili veće i kompleksnije probleme,kao pokretanje cijele slavonske regije na primjer,kada jedan osrednji projekat niste u stanju finalizirati? Prestani se napuhavati kao puran i učini nešto kako bi te Slavonija mogla pamtiti.Ali ne po gluposti i nepotizmu već po nečemu što pravoga čovjeka odvaja od ostaloga krda lopova i neznalica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika