29.05.2012. / 16:49

Autor: Hina

Škrti šef Facebooka

Premda je težak 20 milijardi američkih dolara, kada je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odveo svoju tek vjenčanu suprugu na ručak tijekom njihova tajnog medenog mjeseca u Rimu potrošio je samo 32 eura i nije ostavio napojnicu, prenosi britanski The Telegraph.

Mark ZuckerbergMark ZuckerbergPremda je težak 20 milijardi američkih dolara, kada je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg odveo svoju tek vjenčanu suprugu na ručak tijekom njihova tajnog medenog mjeseca u Rimu potrošio je samo 32 eura i nije ostavio napojnicu, prenosi britanski The Telegraph.

Vlasnici košer restorana u rimskom židovskom getu, povijesnoj četvrti u središtu grada, iznenadili su se kada je Zuckerberg otišao ne ostavivši napojnicu.

Račun je iznosio samo 32 eura za ručak koji se sastojao od prženih artičoka, specijaliteta rimskih Židova, prženih cvjetova tikve i raviola punjenih brancinom i artičokama. Umjesto vina ili piva izabrali su bocu vode i čaj.

Konobari u Nonni Betti iznenadili su se njihovom štedljivošću, ne samo zbog njihova golemog bogatstva nego i zbog toga što su Amerikanci na glasu da daju velike napojnice, što se od njih očekuje kod kuće.

Razlog tomu nije nezadovoljstvo obrokom, rekao je vlasnik restorana Umberto za Corriere della Sera. "Pitao sam ga 'Kakav je bio?' i on je rekao 'Jako dobar'", rekao je.

To nije prvi put da je Zuckerberg otišao bez napojnice. Navodno je to učinio i noć prije u Pierluigiju, povijesnoj tratoriji u blizini Trga Campo de Fiori.

Bračni je par iz Rima otputovao u ponedjeljak, a nagađa se da bi se mogli uputiti prema obali Amalfi južno od Napulja prije povratka u SAD.

Zuckerberg (28), čije dionice Facebooka vrijede gotovo 20 milijardi dolara, oženio se svojom dugogodišnjom djevojkom Priscillom Chan 19. svibnja u Palo Altu u Kaliforniji.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 30.05.12. 07:51

Kako neprofesionalno!
U restoranu imati gosta i onda ga kasnije ogovarati po novinama.... Nisu zaslužili napojnicu, a i ne vidim zašto bi napojnica trebala biti vezana uz nečije osobno bogatstvo. Inače u Rimu sam doživio da me je konobar tražio veću napojnicu, kao ono što sam mu dobrovoljno ostavio nije bilo dovoljno, a koja se inače mora platiti ako ne jedeš hranu na šanku nego za stolom (čak su si sami odredili tarifu 10% od cijene računa - to bi onda već bila taksa a ne napojnica). Uglavnom taj i takve restorane treba zaobilaziti u širokom luku (koji se tako neprofesionalno odnose prema svojim mušterijama).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika