29.05.2012. / 16:58

Autor: Hina

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za različite usluge proteklih godina dobila milijune eura zbog čega će oporbene političke stranke u tom bosanskohercegovačkom entitetu zatražiti cjelovitu istragu, prenijeli su u utorak lokalni mediji u BiH.

Milorad DodikMilorad DodikAmerička konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za različite usluge proteklih godina dobila milijune eura zbog čega će oporbene političke stranke u tom bosanskohercegovačkom entitetu zatražiti cjelovitu istragu, prenijeli su u utorak lokalni mediji u BiH.

"Dewey & Le Boeuf", kako navode mediji, samo je jedna od niza konzultantskih tvrtki koje je Milorad Dodik angažirao dok je bio na čelu vlade RS s ciljem lobiranja u zapadnim zemljama za promicanje političkih ciljeva vladajuće strukture u entitetu.

Nakon informacija o bankrotu "Dewey & LeBoeufa" Srpska demokratska stranka (SDA) objavila je kako kani otvoriti pitanje utroška proračunskih sredstava koje je za lobiranje izdvojila Dodikova odnosno vlada njegova nasljednika Aleksandra Džombića.

"U RS nismo osjetili učinke tih poslova, a i dalje ne postoji naklonost (međunarodne zajednice) prema stajalištima RS", stoji u priopćenju SDS-a uz podsjećanje kako su lobistički poslovi dogovarani u uskom krugu unutar vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kojemu je na čelu Dodik.

Bivši predsjednik RS i sadašnji čelnik oporbene Demokratske partije (DP) Dragan Čavić izjavio je kako je Dodikova vlada od 2007. godine na lobiranje i predstavljanje RS u inozemstvu potrošila najmanje deset milijuna eura.

"Niti jedno službeno tijelo RS i javnost nisu upoznati za što je taj novac otišao", izjavio je Čavić.

Vezane vijesti

Grčka: najprije propadaju banke, a onda država?

Grčka: najprije propadaju banke, a onda država?

Do novih izbora 17. lipnja Grčkom će upravljati prijelazna vlada kojoj će na čelu biti Panagiotis Pikrammenos. On je danas položio zakletvu, a danas… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 29.05.12. 17:15

Mafijaši.


registracija
9/3/10

nostradurus, 29.05.12. 18:17

Da su više naplatili ne bi bankrotirali. :-)) Šala mala.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 30.05.12. 00:01

a RS ih je placala prodajom DROGA na trzistu,heehehehe


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika