29.05.2012. / 17:25

Autor: Hina

Salapić 'prebjegao' u HDSSB

Dosadašnji saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik osječkog ogranka te stranke Josip Salapić pristupio je danas Hrvatskome demokratskom savezu Slavonije i Baranje (HDSSB), izvijestio je u Osijeku predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Josip SalapićJosip SalapićDosadašnji saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik osječkog ogranka te stranke Josip Salapić pristupio je danas Hrvatskome demokratskom savezu Slavonije i Baranje (HDSSB), izvijestio je u Osijeku predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je rekao kako je Salapić danas potpisao pristupnicu za HDSSB, čime klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskome saboru sada ima sedam zastupnika, a budući da je obnašao dužnost predsjednika kluba vijećnika HDZ-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, HDSSB, koji u toj županiji obnaša vlast, sada ima jednog vijećnika više.

Zahvalivši svim zastupnicima HDSSB-a koji su mu ovih dana pružali potporu, Salapić je rekao kako su proteklih godina politički bili na suprotnim stranama, ali su ipak korektno surađivali, te je, kako je dodao, "i te kako razumio ideje i napore HDSSB-a za grad Osijek te Slavoniju i Baranju".

"Odlučio sam se na ovo jer kao zastupnik želim dati doprinos onima koji su me izabrali, a to su birači Slavonije i Baranje koji danas teško žive", rekao je Salapić. Dodao je da kao prvi suradnik bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor u kampanji za izbor predsjednika stranke nije bio kandidat ni za jedno tijelo ni dužnost na 15. općem saboru HDZ-a, nego joj je samo dao potporu, ali, istaknuo je, dosad "nije vidio toliko niskih međuljudskih odnosa, toliko izdaja među prijateljima, dojučerašnjim ministrima i dugogodišnjim suradnicima".

Ono što kao čovjek ne mogu izdržati jest da prijatelji izdaju svoje prijatelje i da okreću leđa bilo kome u bilo kojem trenutku, kazao je Salapić i ustvrdio kako mu nitko nije ugrozio poziciju u stranci i da se na prijelaz u HDSSB odlučio jer drži da će kao zastupnik te stranke dati najviše što može s obzirom na to da shvaća i razumije stanje u Slavoniji i Baranji, zbog čega mu je, kako je rekao, nekada bilo teško prešutjeti amandmane koje je u Saboru predlagao HDSSB.

Na novinarski upit bi li bilo časno sada vratiti saborski mandat HDZ-u, Salapić je odgovorio kako mandat pripada onome tko je izabran, to jest "njemu kao saborskome zastupniku".

Na novinarski upit da objasni tvrdnje o "niskim udarcima" te je li ovo sada udarac Jadranki Kosor, Salapić je odgovorio kako je te udarce doživio u kampanji za izbor predsjednika osječkoga HDZ-a, ali ih je pretrpio i pobijedio.

"Držim da ne mogu sjediti u klubu zastupnika u kojem dojučerašnji ministri i potpredsjednici vlade govore loše jedni o drugima. Ne smatram da sam svojim potezom okrenuo leđa Jadranki Kosor, već sam joj pomogao jer - kad je izgubila izbore - bio sam do kraja uz nju. I do kraja sam ostao dosljedan, nisam nikoga izdao i bio sam bez fige u džepu", rekao je Salapić.

Na upit novinara zna li Jadranka Kosor za njegov potez, odgovorio je potvrdno, a Šišljagić je rekao kako je Salapić bivšoj stranci poslao obavijest da izlazi iz HDZ-a te da to nije nikakva tajna i da to znaju oni koji trebaju.

(Hina) xivuc yvkn

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 29.05.12. 17:52

Vrati mandat i budi čovjek. Ovako ...zapravo, ljigavac se ne može transformirati.


registracija
11/1/10

fluid, 29.05.12. 18:38

Nije problem u Salapiću.Za njega smo vidjeli tko je i kakav je.Problem je u HDSSB-u koji ga je primio.To najviše govori o njima a ne o prebjegu.Kupili su polovni i poluispravni auto.Njegovo održavanje će ih koštati kao i za svaki drugi krš.


registracija
24/7/11

mrvek, 29.05.12. 18:58

fluid
potpisujem. ja sam uvijek rekao da je HDSSB isti kao HDZ samo što su se odvojili zbog Glavaša. Sve je to ista skupina nesposobnih demagoga.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 19:27

Partija je vrhunaravna, nepogrješiva, sveta i dogmatična. Uopće me ne zanima niti Salapić a niti HDSSB u ovom slučaju. Zanima me nešto drugo.

Kada je Zdravko Tomac okrenuo leđa ateističko-agnostičkom i komunističkom SDP-u leđa, odmah postaje bad gay. Zoran Milanović je za Milana Bandića na posljednjim izborima za gradonačelnika Zagreba rekao: "Milan Bandić je nešto najbolje što SDP može ponuditi Zagrebu"! Kada se ambicije nisu slagale s novim šefom stranke postaje "nešto najgore"! Kada se Drago Pilsel iz buntovnog desničara preobrati u ljevičara odmah ga okite aurom savjetnika Josipovića i građanskim liberalom. Kada Siniša Hajdaš Dončić iz HDZ-a prijeđe u SDP postaje "Pajdaš"! Kada je Karamrko hapsio HDZ-ovce bio je good gay, kada je uhitio Boljkovca postaje špijunčina! Bio je i vrbovan da uđe u SDP. Jedini svećenici koji su medijski prihvatljivi su Don Grubišić i fra Petar Jelač - ljevičarskih svjetonazora.
U kratko, ljevica je sve dobro a desnica je svo zlo. Odmetnici ljevice automatski se sotoniziraju a odmetnici desnice favoriziraju. Jednostavno, Tito ili Tuđman; Jugoslavija ili Hrvatska! Matrica važeća za sve i svakoga!

Da je Salapić prešao u SDP, Butković i Jergović mu ne bi stali u guzicu, od Dežulovića, Vuka Perišića, Ane Benačić, Jasne Babić, Viktora Ivančića i sličnih jugonostalgičarskih svjetionika!


registracija
24/7/11

mrvek, 29.05.12. 20:39

Do jučer ga ljudi brane a danas ih nije briga za licemjera. Nada se novom mandatu na slijedećim izborima.


registracija
31/1/10

STTony, 29.05.12. 21:07

Magarac s magarca na magarca.


registracija
30/5/12

separatist, 30.05.12. 09:57

Hrvatska politika je prepuna ovakvih nakupina bjelancevina i sto je najgore on misli da je super tip..... Ipak nije kriv samo on, nas cjelokupan sustav vrijednosti je nakaradan, pa su ovakvi debilceki ocekivan rezultat. Protiv toga se treba boriti, jer mi ozbiljno propadamo u svakom smislu.


registracija
11/1/10

fluid, 30.05.12. 11:26

Zvonko@ Prelazak bilo koga bilo gdje ,na ovakav način kako je to uradio Salapić,je neprihvatljivo i ljigavo ponašanje i postupanje.Naš hrvatski problem je što nemožeš razabrati ljigu od prave osobe.Jednostavno jer su većina ljige.Birani od naroda ali ljige.Takvo ponašanje govori sve i o prebjezima i o onima koji takve primaju.Takvi čine kostur naše politike i iz toga ništa dobro nemožće izaći za Hrvatsku.To je poanta priče o Salapiću i "sedam ostalih majmuna" ! Mi mislimo kako gledamo majmune u Saboru !Ne,oni gledaju majmune van Sabora!A to je narod koji ih izabire.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika