29.05.2012. / 17:51

Autor: Hina

'Državna matura ne može biti roba s greškom'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je danas u Osijeku, gdje je sudjelovao na proslavi Dana Sveučilišta J.J. Strossmayera, da "državna matura ne može biti roba s greškom".

Željko Jovanović (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)Željko Jovanović (Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL)Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović rekao je danas u Osijeku, gdje je sudjelovao na proslavi Dana Sveučilišta J.J. Strossmayera, da "državna matura ne može biti roba s greškom".

"Dogodi li se na testovima državne mature greška", rekao je ministar Jovanović, netko mora za to odgovarati. Istaknuo je kako je bitno da je to ministarstvo svojim postupcima, kad je riječ o testu iz hrvatskog jezika, uspjelo poslati poruku da su maturanti na prvome mjestu te da se potiče da maturanti mogu pokazati objektivno svoje znanje.

"Ovo je zemlja u kojoj će se budućnost graditi na znanju i tako moraju biti koncipirani testovi", dodao je.

Ministar je istaknuo kako će se pričekati da prođe ovogodišnji ciklus državne mature, a zatim će se tražiti detaljno izvješće o svemu što se radilo u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Nakon toga će se vidjeti što i kako dalje s radom tog centra, rekao je, dodajući kako misli da u tom centru ima kadrovskih problema koji se odražavaju na njegov rad, a time i na kvalitetu državne mature.

Na novinarsko pitanje misli li da bi Goran Sirovatka trebao dati ostavku ako se utvrdi njegova odgovornost, ministar Jovanović odgovorio je kako svatko odgovara za svoj rad. "Ako je rad kvalitetan, dobit će pohvalu, ako nije, onda mora snositi odgovornost koja uključuje i pitanje ostavke na funkcije koje netko obnaša", rekao je ministar i dodao kako "ne bi govorio o imenima i prezimenima".

"Neka se ciklus državne mature provede do kraja, a nakon toga ćemo raditi analizu", istaknuo je ministar.

Na pitanje ima li cijela priča o državnoj maturi veze s izborima za potpredsjednika SDP-a koji će se održati u subotu, ministar je odgovorio kako nema nikakve veze jer nije odredio kada će biti državna matura niti je znao da će se poklopiti s izborima u SDP-u.

Dodao je kako svoj posao radi odgovorno, da su mu na prvome mjestu učenici, sportaši i studenti te da "politiku ostavlja pred vratima ministarstva".

Vezane vijesti

E moj Karamarko, malograđanine...

E moj Karamarko, malograđanine...

Ministar obrazovanja Željko Jovanović nazvao je na svom Facebook profilu predsjednika HDZ-a "malograđaninom", nakon što je ovaj na svečanosti… Više

Komentari

registracija
29/4/09

florenz, 30.05.12. 09:18

"Roba s greškom" su većina kojekavih agencija koje rade za Ministrastvo, a zapravo su samo uhljebljenje mnogih "zaslužnih" koji se u pedagoško-psihološkim domenama nisu imali čime dokazati, a kroje kojekakve kurikulume bez pedagoških standarda škole i samo "pljuju" po potplaćenim učiteljima koji su (po njima) za sve krivi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika