29.05.2012. / 18:02

Autor: Hina

Vijećnici SDP-a i HNS-a neće dopustiti da Hajduk nestane

Vijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu Nogometnog kluba Hajduka da su odgovorne za teško financijsko stanje u tom klubu te su poručili kako neće dopustiti da on nestane.

Splitski vijećnici pokušat će napraviti sve kako bi Hajduk opstaoSplitski vijećnici pokušat će napraviti sve kako bi Hajduk opstaoVijećnici SDP-a i HNS-a u splitskome Gradskom vijeću na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu Nogometnog kluba Hajduka da su odgovorne za teško financijsko stanje u tom klubu te su poručili kako neće dopustiti da on nestane.

Današnja konferencija za novinare organizirana je u povodu sjednice Gradskog vijeća, sazvane za 1. lipnja, na koju je uvrštena i točka dnevnog reda o donošenju odluke kojom bi grad dao jamstvo za 60 milijuna kuna zajma Hajduku za prevladavanje teškoća.

SDP-ov vijećnik Ivo Baldazar rekao je da je za spas Hajduka, ali nije za to da zajam dobije uprava koja je dovela Hajduk u takvo, gotovo očajno stanje. Baldazar je podupro prijedlog da Hajduk dobije zajam za izvlačenje iz krize, s tim da klub preuzme netko tko bi napravio precizan plan.

Po njegovu mišljenju, to je na neki način predstečajni postupak u Hajduku a u takvim sitaucijama stečajni upravitelj radi plan za spas tvrtke. "To je evidentno uvod u prodaju Hajduka. Nažalost, po meni, čak i za jednu kunu, samo da se spasi. Ako je to rješenje da se Hajduk spasi - u redu", rekao je Baldazar. Dodao je kako bi dio sjednice Gradskog vijeća u vezi s Hajdukom trebao biti zatvoren za javnost jer je riječ i o svotama koje nisu za javnost te bi se Hajduku mogla načiniti šteta.

Po Baldazarovim riječima, nadzorni odbor Hajduka je kvalitetan, a njegova je nedavna revizija pokazala "katastrofalno stanje" u Hajduku u posljednjih nekoliko godina, uključujući i posljednju godinu, za što su odgovorne uprave tog kluba.

"Sadašnja uprava nije u stanju izvući Hajduk jer nema viziju, ideju ni kadrovski potencijal za to", ustvrdio je Baldazar.

Zamjerio je što nije najavljena posebna sjednica Gradskog vijeća o Hajduku, nego je donošenje odluke o davanju jamstva za zajam tom klubu uvršteno u sjednicu najavljenu 1. lipnja na kojoj je i rasprava o izvršenju gradskog proračuna za 2011.

Izvršenje gradskog proračuna za prošlu godinu je oko 725 milijuna kuna, što je, kako je istaknuo Baldazar, gotovo 300 miljuna kunja manje od planiranih 997 milijuna kuna. Takvo stanje gradskog proračuna, koje će do kraja 2012. biti još katastrofalnije, odrazit će se i na jamstva za Hajdukov zajam, dodao je.

Vijećnik HNS-a Goran Kovačević istaknuo je da će jamstva za zajam Hajduku od 60 milijuna kuna "pasti na teret nove gradske vlasti" nakon lokalnih izbora iduće godine.

"Zajam Hajduka od 60 milijuna kuna odnosi se samo na tekuće obveze kluba - doprinos, struju, vodu i ostale dugove, ali nam je nepoznato koliki je stvarni dug toga kluba", rekao je Kovačević.

"Mi nismo za Hajduk iz kojeg će svake godine krpelji i razni paraziti sisati, a grad od toga neće imati ništa, i Hajduk će gubiti od Nogometnog kluba Lučkog", istaknuo je Kovačević.

SDP-ovi i HNS-ovi vijećnici, odgovarajući na novinska pitanja, kritizirali su i odluku gradskih vlasti da se završni skup gay-parade umjesto na Rivi održi na Prokurativama.

"Ako se radi samo o daljnem iskazivanju homofobičnosti aktualne vlasti, koja se na perfidan način suprostavlja gay-paradi i pridonosi lošoj slici Splita i poticanju nereda, tada smo apsolutno protiv toga da se ruta premješta s Rive na Prokurative", istaknuo je Kovačević. Dodao je kako takva odluka gradskih vlasti "nije determinirana samo sigurnosnim aspektima".

Vijećnica SDP-a Aida Batarelo rekla je da se odlukom gradskih vlasti o promjeni mjesta završnog skupa splitske gay-parade "podilazi onima koji pozivaju na linč".

SDP-ov vijećnik Gojko Čepo istaknuo je da bi organizatori gay-parade trebali prihvatiti novu rutu i Prokurative jer bi time pokazali da se razlikuju "od onih kojima ništa ne znače zakonski propisi".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika