29.05.2012. / 18:16

Autor: Hina

Britanska 'packa' zbog Gay Pridea

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu kaže kako ta osuda nije izazvana stanjem u Hrvatskoj.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je diskriminacijuBritansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je diskriminacijuBritansko ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u u utorak nasilje i diskriminaciju u odnosu na Gay Pride, a britansko veleposlanstvo u Zagrebu kaže kako ta osuda nije izazvana stanjem u Hrvatskoj.

Državni tajnik u Foreign Officeu Jeremy Browne objavio je priopćenje nakon vijesti o nasilju i diskriminaciji sudionika i organizatora više povorki ponosa. Nedavno je u glavnome gradu Ukrajine, Kijevu, otkazana Gay Pride povorka, a splitske su vlasti u zadnji čas promijenile dopuštenu trasu povorke. U kijevskom je slučaju odluka obrazložena strahom za sigurnost sudionika povorke.

Moskovske su vlasti nedavno odbile izdati dozvolu za održavanje gay parade planirane za 27. svibnja, što je sedmu godinu zaredom da se odbija takav zahtjev.

U St. Petersburgu je u ožujku donesen zakon po kojem je širenje "gay propagande" među maloljetnicima kažnjivo, čime su praktično zabranjene homoseksualne publikacije, prosvjedi i skupovi, poput parada. U ruskom parlamentu je nedavno podnesen prijedlog da se takav zakon donese na nacionalnoj razini.

Britanski ministar kaže kako je zabrinut zbog nedavnih vijesti o nasilju i diskriminaciji sudionika i organizatora, "te o otkazivanju tih događaja od strane lokalnih vlasti".

"Ujedinjeno Kraljevstvo osuđuje svako takvo nasilje i diskriminaciju. Ja bih potaknuo vlasti na djelovanje kojim će svim ljudima, pa i građanima lezbijske, gay, biseksualne i transvestitske (spolne orijentacije), zajamčiti slobodu da žive u sigurnom i pravednom okruženju. Svi pojedinci trebali bi uživati pravo na slobodu izražavanja, slobodu udruživanja i mirnog okupljanja i uvijek ćemo podupirati one koji pozivaju na okončanje diskriminacije prema LGBT osobama", kaže se u Browneovu priopćenju.

Grad Split odlučio je da će se završni skup Gay Pridea održati na Prokurativama umjesto na Rivi i tako udovoljio prošlotjednom zahtjevu splitske građanske inicijative da se trasa promijeni jer se kretanjem povorke predviđenom trasom navodno ugrožava pravo građana koji nisu pristalice gay parade.

Predstavnica za medije britanskoga veleposlanstva u Zagrebu rekla je za Hinu kako Browneovo priopćenje nije reakcija na splitske događaje, te podsjetila da se u priopćenju izrijekom ne spominje nijedan konkretan slučaj.

Hrvatska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić upozorila je u ponedjeljak da je "odluka grada Splita vezana uz promjenu dogovorene trase Split Pridea 9. lipnja, protivna Zakonu o ravnopravnosti spolova i znači izravnu diskriminaciju na temelju spolne orijentacije".

Vezane vijesti

Hrvatska se civilizirala

Hrvatska se civilizirala

"Hrvatska se civilizira", naslov je komentara u online izdanju berlinskog Tageszeitunga (taz), u kojemu se navodi da je subotnjim mirnim Split… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 29.05.12. 18:33

A treba reći TKO PIŠE,a neta piše!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Englezi izdajnici i otimači tuđeg nam diele lekcije,neka svoje pederluke rieše u svojoj hiži!!!!!!!!!!!!!!!!!
I neka se Obami obrate za pomoć,jer ionako uskoro neće biti Velika britanija,nego raspadnuto carstvo,odlaze im svi iz njihovom velikog kraljevstva


registracija
1/3/11

Laudate, 29.05.12. 18:52

Hrvatski veleposlanik u Londonu treba u njihovim medijima izraziti jaku osudu uskraćivanja vjerskih prava muslimana, osobito musimanski da nose marame -burke, jer to je izraz diskriminacije.

Ali naravno to nije povezano ni s kojim slučajem u Velikoj Britaniji.


registracija
11/1/10

fluid, 29.05.12. 19:00

Treba zabraniti Gay paradu.Treba pobiti pedere i sve drugačije.Kršćanska moralna i homogenizirana zajednica treba pokazati svoju odlučnost i snagu.Ako drugačiji krenu,treba se okuzpiti sav normalan svijet u Splitu,barem njih 50 do 100.000 i pokazati šta je odlučnost.Aždaji treba glavu otkinuti da ne upropasti cijelu naciju.To što nacija morala i kršćanske orjentacije mirno gleda gaženje 10 Zapovijedi Božiji svaki dan,već 20 godina,što se u ime pravednosti i svjesnoga grijeha manjine, nemože okupiti ni za partiju bele u četvero a da bi reklo dosta,to je grijeh i pljačka,to nije uopće bitno.Peder je posprdno ime za drugačije ,no pitam se tko bi ga zaslužnije nosio?Ovi u paradi ili ovi kontra? Sve to gledam kao na filmu gdje čopor bjesnih pasa navaljuje na najslabijega i izmasakriranoga ga istjera iz pasjeg čopora.No to je zakon prirode i pasje pravednosti.O čemu se ovdje radi vi od Boga odabrani ispravni?Ljubav vam je na usnama?Kakva ljubav.To je najčišći oblik mržnje i primitivizma.Niste rođeni kao crnci,žuti ili crveni svojim odabirom i zaslugama?Koje zablude i prenemaganja.Teško je prihvatiti da si rođen u pogrešno vrijeme ali nas svakodnevnica uvjerava u suprotno.


registracija
1/3/11

Laudate, 29.05.12. 20:16

Hrvati su uvijek bili najglasniji kad viču na Hrvate. Najprincipjelniji su kad kore Hrvate, najviše pljuvačke imaju kad pljuju po Hrvatima i Hrvatskoj.


registracija
3/3/11

bljesak4, 29.05.12. 20:55

Moderno je pljuvati po Crvi,Bogu i vjeri
pa mudrost i ljubav,
pokazivati povlađujući bićima
sramotnih strasti i nevaljana ili kvarna uma.

Svaki guboitak vjere ravan je gluposti
i znak je zarobljenosti bića
koje je u službi, svog ljudsko ''Ja''
koji hrani svoju
egoističnu samovažnost ilisamonapuhanost.

Tako ta ''Ja''
jedna drugom
egoistićnom samonapuhanošću
pokazuju tko je veći.

Svaki gubitak vjere
znak je ljudske gluposti
gubitka slobode i ljubavi.

Prijatelji vjere, Boga,
Istine, Života, dobra i Ljubavi
nikada ne gubite vjeru
ma nikada.

Ne sudite, ima tko će suditi
vi vjeriu svoju čuvajte
i nikada ni n ajmanju riječ u prilog
sramotnih strasti i tih bića
nevaljana i kvarna uma.

Zlo će proči prijatelji
griješili ste
naglasak dali ste na strasti
na naslade, pohote, požude
ljubav ste zarobili.
i sramotne strati porodiše se.

Ali dosta !


registracija
3/3/11

bljesak4, 29.05.12. 20:58

ispravak:
Moderno je pljucati po Crkvi, Bogu i Vjeri


registracija
3/3/11

bljesak4, 29.05.12. 21:01

pa i ovo moram ispraviti;

Zlo će proči prijatelji
griješili ste
naglasak dali ste na strasti
na naslade, pohote, požude
ljubav ste zarobili, na ljubav zaboravili
i sramotne strati porodiše se.


registracija
28/4/10

Zvonko, 29.05.12. 21:14

Uhhhh, što volim kada nam Britanci nešto spočitavaju, odmah se uvjerim da smo na pravom putu. Budimo uvijek protiv onoga što otočani poveju i ne brinimo. Volim i ove do jučerašnje partijce, koji su komunističku ideologiju utjerivali žezlom i metkom , a dans glume demokrate veće i od Mahatme Gandija!

Ajmo biti malo pragmatični i pogledajmo taj demokratski zapad, koji gaji slobode u spolnoj, nacionalnoj, socijalnoj, zavičajnoj i svakoj drugoj različitosti. Nije nikome problem na mreži naći fotografije povorke LGBT u San Francisku. Sva diskriminacija, zbog koje se kod nas dižu na zadnje noge, u San Francisku ne postoji. Njihov Pride izgleda poput Sodome i Gomore 30. stoljeća, a ne 21. Ulična pornografija bez scenarista, urednika i redatelja. Sve je dozvoljeno! Granice ne postoje. Mašta je jedini ograničavajući faktor.

Ako imaju pravo na brak, usvajanje djece, imovinska problematika riješena; zanima me onda, zašto se nisu povukli u svoje domove i uživali u ljepoti svojih različitosti. Zašto te skupine imaju toliku potrebu pokazati svoju posebnost i nakon što su dobili sva prava? I nije to više retoričko pitanje nego šire društveno!

Tko je vidio eksplicitne sklonosti Sanfranciskaških prajdovaca jasno mu je da se tu ne radi o borbi za neke slobode, nego totalno drugačijoj kulturi življenja, koja je Bogu hvala, nama još uvijek strana! Treba postaviti pitanje granica između pojma sloboda i opće društveno prihvatljivog te usputne kontaminacije.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 29.05.12. 22:32

jel britanci znaju da ti BOLESNI kao manjina diskriminira nas DRAVE kao vecinu.......i ja s eosjecam diskriminiran kad PEDERI prave povorku....


registracija
31/1/10

STTony, 30.05.12. 08:09

jebokomunjare, ti se osjećaš diskriminiran kad pederi prave povorku jer su oni imali muda izaći i priznati da su to što jesu a ti nisi pa te onda muči što si samo latentni a ne punokrvni homoseksualac.


registracija
24/7/11

mrvek, 30.05.12. 10:18

laudate ne brane oni marame nego burke. Malo se informiraj. Isto kao i francuzi. U ovo vrijeme terorizma zar dozvoliti nekome da se krije iz burke? Jadan si ti. Isti si ti svećenik kao i svi drugi. Važno da si ti normalan i oni majmuni koji će prijetiti na rivi. Neka rade što hoće. Boli me uho hoće jebati muške ili ženske. A vi retardi koji se zgražate pogledajte sebe u ogledalo i preipitajte se i upitajte koliko su oni nenormalniji od vas. Laudate koliko si žena ogledava dok si držao misu i maštao kako bi im svirnuo u pičić. Ili, oprosti možda mladih ministranata? Koliko si puta drkao dok si u službi?


registracija
1/3/11

Laudate, 30.05.12. 10:31

@mrvek
i ti se ko' ribica pecaš na mrvice i sve gutaš.

Da si slučajno terorist nastojao bi biti neuočljiv tako da si što sličniji drugima, a ne crna ovca među bijelima.
Razlozi su kulturološke prirode i osjećaj ugroženosti. Nespremnost na suočavanje s činjenicom kako su im oni koje drže 'primitivcima' sustanari i imam ih sve više i više.

Tvoj rječnik neću komentirati, barem ne sada.


registracija
19/3/12

vojvoda, 30.05.12. 11:12

Kad uđete u dragu EU spremite guzice !


registracija
24/7/11

mrvek, 30.05.12. 13:57

vojvoda vi znate kako se to dobiva po guzi, zar ne. Vas su 500 godina jebali turci, pa onda mi, pa kosovari, pa nato. Da ne nabrajam više. Nacija koja je najviše jebana u guzu.


registracija
11/1/10

fluid, 30.05.12. 14:16

mrvek@ Daj se malo uozbilji glede riječnika.Sve to možeš reći bez upotrebe prostota toga tipa.Pozdrav.


registracija
16/6/10

nosonja, 30.05.12. 15:25

Mrvek,svaka ti čast,piči točno u bulju!!Sviđa mi se tvoj riječnik.Što umirati u finoći kad se sve može suvislo izraziti sa našim lijepim ,zdravim i sočnim psovkama!!!
Tvoj sam fan,možda se ne slažem sa nekih 3,05% sa tobom. Čovječe,potpuno zanemarivo!!!


registracija
19/11/10

CROSTOJKOVIC, 01.06.12. 05:15

MILANOVIĆ GOVORI JADNOM NARODU "JOŠ MALO SE STRPITE !?

KAKO OCIJENITI POTEZE ZORANA MILANOVIĆA (SDP)?

Ustanak i borba "ŠTIT-a" se nastavlja i traje, sotonska politika mora pasti... Vlast nam je uzela instutucijalnu slobodu i ljudska prava - te elementarna pravo na život... Ali ne mogu nam uzeti slobodu uma. Zato i pišem kao slobodan čovjek i bunim se protiv onih koji žele nas porobiti... Dok smo mi pošteno radili oni su nas krali,.., rat su nam stvorili da bi u svom naumu dokraja uspjeli... Novinari kao njihovi plaćenici stavili su se njima u službu. U funkciju stavljaju promidžbe i marketing - kako narod dobro još živi... Ne bi me ništa iznenadilo da još neki diktator - kao što je bio "Pol-Pot" dođe za savjetnika u Vladu RH, od Zorana Milanovića. Onda bi naivan narod stvarno dobio ono što je tražio. Hrvatski narod je očito hipnotiziran.

Milanović i Radimir Čačić su lažovi i nisu sposobni bilo što pokrenuti.. Ali uglavnom da vladini ministri: Vesna Pusić i Ranko Ostojić,.., putuju 6. lipnja, u Split na "Gay Paradu",.., kako oni kažu: "Parada ponosa". Da li oni žele zaista jednaka prava - jebati u govna, tj. u guzicu... Željko Kerum i Nevenka Bačić im u lice kažu - da nisu dobro došli u Split. Saborski zastupnik Zoran Vinković u Saboru RH, je izjavio - da Hrvatska nam se pretvara sve više u pedersku državu. Ja sam to već davno rekao, sad i drugi to vide.. Igor Kolman (HNS) osudio je Vinkovićeve poruke tijekom rasprave o izvješću pravobraniteljice za djecu.

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
------------------------------------------


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika