30.05.2012. / 10:06

Autor: Hina

SAD:

Romney osigurao predsjedničku kandidaturu

S novih 155 delegata koji su mu dali svoju potporu u Teksasu, Romney je stigao do potrebnog broja od 1,144 delegata i tako formalno pobijedio na izborima u Republikanskoj stranci u kojima je bio u vodstvu od samoga početka

Mitt Romney u utorak je i definitivno osigurao status republikanskog kandidata na sljedećim predsjedničkim izborima u SAD-u nakon što je uvjerljivo dobio unutarstranačke izbore u Teksasu, te će se suprotstaviti aktualnom američkom predsjedniku iz redova Demokratske stranke Barracku Obami na izborima 6. studenoga ove godine.

S novih 155 delegata koji su mu dali svoju potporu u Teksasu, Romney je stigao do potrebnog broja od 1,144 delegata i tako formalno pobijedio na izborima u Republikanskoj stranci u kojima je bio u vodstvu od samoga početka.

Romneyeva kandidatura bit će potvrđena na stranačkoj konvenciji krajem kolovoza.

"Naša stranka ujedinila se s ciljem uklanjanja grešaka koje smo napravili u posljednje tri i pol godine. Znam da je pred nama težak zadatak, ali bez obzira na izazove koji nas čekaju nećemo prisati na ništa osim povratka Amerike na put pune zaposlenosti i napretka", rekao je Romney.

Iako Romney u predsjedničku utrku s Obamom kreće kao autsajder, prognoze govore kako će izbori u studenome biti vrlo neizvjesni.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika