30.05.2012. / 10:10

Autor: Nacional.hr

'Korčula, grad podno Tomijeve butige'

Na službenim internetskim stranicama grada Korčule na zahtjev tvrtke Kerum 2010. godine dobivena je dozvola za gradnju ‘parkirališta s poslovnim centrom' na površini 7648 kvadratnih metara

Grad KorčulaGrad KorčulaVizuru grada Korčule od nedavno krasi ogromna betonska građevina trgovačkog centra Tommy, a dozvolu za gradnju je navodno izdao Konzervatorski odjel Dubrovnik, piše Jutarnji list.

Voditeljica Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, Žana Baća, izjavila je kako se ‘ne sjeća jesu li ili nisu izdali tu dozvolu'.

Na službenim internetskim stranicama grada Korčule na zahtjev tvrtke Kerum 2010. godine dobivena je dozvola za gradnju ‘parkirališta s poslovnim centrom' na površini 7648 kvadratnih metara. Glavni projektant je arhitekt i splitski vjećnik, Zoran Jeramaz, koji je za Keruma već projektirao disko, restorane, kafiće.

U listopadu prošle godine u Domu kulture gradonačelnik Mirko Duhović predstavio je prenamjenu projekta u trgovački centar Tommy. Dobivene su sve dozvole na temelju ‘izmjena i dopuna provedbenog urbanističkog plana Korčule 2000., Odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Korčule'.

Betonska grdosija tako se nadvila nad povijesnim gradom, stanovnici su ogorčeni, osnovana je i Facebook grupa ‘Korčula, grad podno Tomijeve butige'.

Pomoćnik ministrice kulture, povjesničar umjetnosti i urbanist, Zlatko Uzelac, iznenađen je izgrađenim.

"Pa ovo je strašno. Ne mogu vjerovati. Ponekad bi i konzervatori trebali biti konzervativniji", rekao je i obećao kako će istražiti okolnosti gradnje.

Vezane vijesti

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Kerum i Končar pregovaraju o "Marjanu"

Splitski gradonačelnik i poduzetnik Željko Kerum sastao se danas s poduzetnikom Dankom Končarom kako bi razgovarali u kupoprodaji hotela “Marjan” u… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 30.05.12. 13:45

ahahaha


registracija
3/6/12

xzara24, 03.06.12. 14:03

Hahahah!! Nema se šta drugo reći nego to. Činjenica je da se već od kad ja znam za sebe govori o otvorenju shopping centra na Korčuli i da su to svi objeručke prihvaćali, a sad kad je krenuto u realizaciju onda se svi na jednom protiv. Prvo i prvo, projekt još nije gotov, pa se ne može ni reći hoće li bi lijepo ili ružno. Žalosno je da kod nas u ovome gradu dominiraju ljudi kojima očito ovako nešto nije u interesu iz nekih vidno osobnih razloga. Svi bi htjeli sve, a niko za to ne bi dao malo strpljena i volje.ili kako kaže narodna: Svi bi se j...a da im ne uđe. Jedino što se može reći da je ovo žalosno i jadno, a kad centar bude gotov, onda će ti isti protivnički buđovani biti PRVI na otvorenju i zagovarati u njegovu korist.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika