30.05.2012. / 16:57

Autor: Nacional.hr

Kalinić o razornom potresu govori već pet godina

Nakon potresa jačine 5,8 stupnjeva po Richteru koji je pogodio sjever Italije, Marijan Herak s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta je u Dnevniku 3 najavio kako će se takav potres sigurno dogoditi i u Hrvatskoj

Pavle Kalinić (Pixsell)Pavle Kalinić (Pixsell)Pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić, izjavio je kako njegov ured o razornom potresu govori već pet godina, dodaje kako je to najveća opasnost za Zagreb, izvještava Danas.hr.

''Mi očekujemo potres, ali nitko ne zna hoće li biti za dvije minute ili 220 godina'', rekao je. Istaknuo je kako bi se u slučaju potresa jačine 6,3 stupnja prema Richteru u Zagrebu srušilo oko 50 000 stambenih zgrada, a poginulo bi oko 3 000 ljudi.

Nakon potresa jačine 5,8 stupnjeva po Richteru koji je pogodio sjever Italije, Marijan Herak s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta je u Dnevniku 3 najavio kako će se takav potres sigurno dogoditi i u Hrvatskoj.

Kalinić naglašava kako su u više navrata podijelili letke s uputama građanima kako se ponašati u slučaju potresa.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika