30.05.2012. / 12:46

Autor: Nacional.hr

Rokaj Fest Reloaded

Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova svih vremena, kalifornijski Slayer, vraćaju se u Zagreb nešto više od godine dana nakon koncerta u Areni

Kao što je najavljivano Slayer, Mastodon i Gojira nastupit će u petak, 8. lipnja u dvorištu Jedinstva (iza kluba Močvara na Savskom nasipu). Uz najavljeni headlinerski trolist u klubu Močvara, u nastavku programa, svirat će Father, Igut i Consecration.

Vrata dvorišta Jedinstva bit će otvorena u 17:30, a raspored nastupa je sljedeći:

PETAK 08.06. • VRATA 17:30 POČETAK 18:30

ROKAJ FEST

SLAYER (S.A.D.)
MASTODON (S.A.D.)
GOJIRA (Francuska)
FATHER (Rijeka)
IGUT (Zagreb)
CONSECRATION (Beograd)

Mjesto događanja: Veliko dvorište Jedinstva i Močvara

Dvorište Jedinstva:
18:30 GOJIRA
20:05 MASTODON
22:00 SLAYER

Močvara:
23:35 FATHER
00:35 IGUT
01:35 CONSECRATION

SLAYER (S.A.D.)
Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova svih vremena, kalifornijski Slayer, vraćaju se u Zagreb nešto više od godine dana nakon koncerta u Areni. Band osnovan 1982. godine slavi upravo 30. rođendan, a na europskoj turneji obići će sve najveće festivale starog kontinenta, uz poneki samostalni nastup. Veliki proboj benda došao je albumom "Reign in Blood" objavljenim 1986. i produciranim od Ricka Rubina, albumom koji se smatra jednim od najvažnijih u povijesti heavy metala i izdanja koje je inspirirao razvoj death metala. Izdanjima koja su usljedila, pogotovo "South Of Heaven" i "Seasons In The Abyss" Slayer je zacementirao status u "Big Four" trash metala zajedno s Metallicom, Anthraxom i Megadethom.
Slayer u Zagreb stižu u postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Dave Lombardo i Gary Holt, kao zamjena za bolesnog Jeffa Hannemana, a na pozornicu će izaći u 22 sata.

MASTODON (S.A.D.)
Miljenici kako žestoke, tako i indie rock publike, prošli su dugi put od malenih underground klubova Amerike do naslovnih uloga na najvećim festivalima. Band koji su na turneje kao support vodili razni velikani od Metallice do Tool, ovu godinu provodi promovirajući svoj fenomenalni posljednji studijski album "The Hunter". Album je bio proglašen najboljim izdanjem godine u uglednim magazinima poput "Metal Hammer"-a, "Classic Rock"-a i "Rock Sound"-a. U Zagrebu će Mastodon, kao i Slayer, nastupiti s punom set listom i satnicom dugom kao na samostalnim koncertima, a na pozornicu izlaze u 20:05.

GOJIRA (Francuska)
Francuski metalci jedan su od najznačajnijih novih bandova staroga kontinenta, fantastični glazbenici koji spajaju na svojim albumima široku paletu utjecaja od Pantere i Sepulture do Tool i Neurosis. Grupa od početka djeluje u istom sastavu, a žanrovski se kreću od technical death i trash metala do progressive. Njihov prvi nastup uopće u regiji dogoditi će se upravo na koncertu u dvorištvu Jedinstva gdje će promovirati svom netom objavljeni album "L'Enfant Sauvage" kojeg je kritika digla na pijedestal recenzijama poput "This isn't just the next chapter for Gojira. It's the next for heavy metal at large." Članovi Gojire odrasli su na jugu Francuske, u idiličnom prirodnom okruženju, pa otuda njihovi tekstovi s tematikom zaštite okoliša i prirodnih katastrofa i više je puta povezivan s Greenpeace organizacijom. Njihov nastup počet će u 18:30.

ULAZ SA ROKAJ ULAZNICAMA
Publika s kupljenim dnevnim ulaznicama za petak ili festivalskim ulaznicama Rokaja ulazit će na koncert Slayer/Mastodon/Gojira s tim ulaznicama.

POVRAT ULAZNICA ZA ROKAJ
Svi kojima Slayer/Mastodon/Gojira paket nije dovoljno privlačan, dobiti će naravno povrat novca za svoje Rokaj ulaznice.

Povrat novca, isključivo na prodajnim mjestima gdje su one kupljene, počeo je u petak 25. svibnja i traje 10 dana, zaključno s nedjeljom 03.06. navečer. Svi koji imaju dnevne ulaznice za četvrtak ili festivalske ulaznice, moći će ostvariti povrat novca u iznosu koji su platili za ulaznicu.

Oni koji su svoje ulaznice kupili tijekom trajanja Records Store Day akcije, novac mogu dobiti isključivo na prodajnim mjestima gdje je akcija ostvarena, na način kako je paket i kupljen, dakle 4 ulaznice trebaju biti vraćene za dobivanje 690 kn jer je tijekom trajanja RSD akcije za 3 kupljene ulaznice, četvrtu dobivena gratis.

Kupci ulaznica na štandu u Avenue Mallu svoj povrat novca mogu ostvariti u Tvornici Kulture.

Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Rockmark, Berislavićeva 13; Aquarius CD Shop, Varšavska 13; Aquarius CD Shop, Maksimirska 16; Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7; Dirty old shop, Tratinska 22; Tvornica Kulture, Šubićeva 2; na svim prodajnim mjestima Eventima.

Kupi ulaznicu online

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika