30.05.2012. / 14:05

Autor: Totalsport

UEFA izbacila Beşiktaş iz Europa lige

Stegovno povjerenstvo UEFA-e ranije ovoga mjeseca je izreklo Beşiktaşu uvjetnu suspenziju na pet godina, te je klub iz Istanbula bio upozoren da će biti izbačen iz UEFA-inih natjecanja ukoliko prekrši bilo koji propis

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaOdlukom europske nogometne federacije (UEFA), turski prvoligaš Beşiktaş sljedeće sezone neće igrati u Europa ligi zbog tekućih financijskih problema.

Stegovno povjerenstvo UEFA-e ranije ovoga mjeseca je izreklo Beşiktaşu uvjetnu suspenziju na pet godina, te je klub iz Istanbula bio upozoren da će biti izbačen iz UEFA-inih natjecanja ukoliko prekrši bilo koji propis. Krovnog tijela europskog nogometa.

Beşiktaş nije bio u mogućnosti financijski ustrojiti klub po UEFA-inim željama. Igrači poput Manuel Fernandesa ili Mattea Ferrarija su se nedvano tužili zbog neisplaćenih plaća. Stoga je UEFA izbacila Beşiktaş iz Europa lige za iduću sezonu.

Minule sezone je Beşiktaş osvojio četvrto mjesto u turskom prvenstvu, te je po tom kriteriju izborio plasman u Europa ligu, u kojoj ipak neće nastupati.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika