30.05.2012. / 18:57

Autor: Hina

Mubarakovim sinovima prijeti drugo suđenje za korupciju

Dvojici sinova svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, kojima se već sudi zbog malverzacija, prijeti još jedno suđenje zbog korupcije, javila je u srijedu državna televizija.

Hosni MubarakHosni MubarakDvojici sinova svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, kojima se već sudi zbog malverzacija, prijeti još jedno suđenje zbog korupcije, javila je u srijedu državna televizija.

Džamalu i Aliju Mubaraku, koji su trenutačno u pritvoru u Kairu, sudit će se zajedno s još sedam osoba, na kaznenom sudu zbog korupcije na burzi, ističe Nile Television.

Džamalu, Aliju i njihovu ocu već se sudi zbog korupcije i pogibije prosvjednika u pobuni protiv režima 2011. Presuda u tom postupku očekuje se 2. lipnja.

U drugom sudskom postupku optuženi su za prodaju egipatske banke Al Watany, ističe službena agencija Mena.

Optuženici su se dogovorili da će preuzeti većinu dionica više banaka otkupljujući ih od malih dioničara preko fiktivnih tvrtka, a da to nisu prijavili na burzi, dodaje agencija, napominjući da su izvukli oko 300 milijuna dolara koje su zatim prebacili u inozemstvo.

Dvojica Mubarakovih sinova u kairskom zatvoru čekaju presudu, kao i njihov 84-godišnji otac koji je u vojnoj bolnici, gdje se liječi zbog srčanih tegoba.

Presuda se treba objaviti u trenutku osjetljivom za Egipat, gdje je zadnji Mubarakov premijer Ahmad Šafik ušao u drugi krug predsjedničkih izbora 16. i 17. lipnja u kojemu će se sučeliti s islamistom Mohamedom Mursijem.

Komentatori zamjeraju istrazi da je prikupila nepotpune dokaze protiv Mubaraka, što bi mu moglo pomoći da ga sud oslobodi ili prihvati njegovu žalbu.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika