31.05.2012. / 11:42

Autor: Nacional.hr

Primitivni ispad splitskog gradonačelnika

Najbolje je ne gledati ih, tako da vide da nisu dobrodošli

"Mi smo jasno rekli kako mi nismo za to. Što će se dogoditi ne znam ni ja. Nisam siguran što će biti", izjavio je Kerum

Photo: Filip Brala/PIXSELL Photo: Filip Brala/PIXSELL Splitski gradonačelnik Željko Kerum ne slaže se s odlukom ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da se ne mijenja ruta kretanja Split Pridea, poručuje ministrima ‘neka uživaju', a građanima da ignoriraju skup.

Stao je u obranu odluke svojih zamjenika kako povorka ne smije na gradsku Rivu, već treba završiti na Prokurativama. "Mi smo jasno rekli kako mi nismo za to. Što će se dogoditi ne znam ni ja. Nisam siguran što će biti", izjavio je Kerum za HTV.

Osvrnuo se na istomišljenike, odaslavši im savjet.

"Najbolje bi bilo da ih ne idu gledati, da ih ignoriraju, tako da vide da nisu dobrodošli tu", rekao je gradonačelnik i poručio ministrima koji su najavili dolazak ‘neka uživaju'.

"Oni to možda vole, ali ja nisam za to", iznio je svoj stav prvi čovjek Splita.

Sasvim drugačija je Facebook poruka ministra Ostojića.

"Dođite u povorku ponosa. Stanimo pred kamenje i uvrede prema onima koji su drukčiji od nas. Ne trebaju nam stranci. Splite, ovo je naša stvar, ovo je naš grad. Idem, jer neću da bilo tko mlati i kamenuje nenasilne i drugačije", napisao je ministar.

Podsjetimo kako je Policijska uprava splitsko-dalmatinske županije objavila kako pripreme za osiguravanje Split Pridea ‘obavlja sukladno prijavi za organiziranje tog javnog skupa 9. lipnja na Rivi'. Odluku gradske vlasti o preusmjeravanju povorke nisu dobili, ako je dobiju sazvat će sastanak s predstavnicima grada i organizatorima okupljanja. Glasnogovornica Policijske uprave naglašava kako će sve biti učinjeno kako bi parada protekla ‘kulturno, bez izgreda i nereda te kako je spremna na dogovor sa svim akterima tog događaja'.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika