31.05.2012. / 12:30

Autor: Nacional.hr

Milanović priznao

'U recesiji smo, opet'

"Sve države u našem okruženju ušle su u recesiju u tom istom razdoblju", prokušao je ublažiti rezultate Milanović te nastavio kako Vlada tim podacima nije zadovoljna

Zoran MilanovićZoran MilanovićHrvatska je ponovno u recesiji. Podaci koje je objavio Zavod za statistiku pokazuju kako je na godišnjoj razini BDP pao za 1,3 posto.

"Formalno smo u recesiji. To je nastavak trenda od prošle godine", potvrdio je na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović.

Dodao je kako se ne žele pravdati time da su negativne trendove naslijedili od prošle vlasti, ali činjenice govore da je Hrvatska u posljednja dva kvartala zabilježila pad BDP-a.

"Sve države u našem okruženju ušle su u recesiju u tom istom razdoblju", prokušao je ublažiti rezultate Milanović te nastavio kako Vlada tim podacima nije zadovoljna.

"Ne možemo i nećemo tražiti izgovore. Ne možemo se prepustiti na milost i nemilost okolnostima. Tek je počelo i molim za stpljenje, ono razumno strpljenje, jer građani ne mogu imati vječno strpljenje", rekao je Milanović te najavio da će Vlada učiniti sve kako bi pokrenula investicije jer je to 'njihova odgovornost'.

Inače, osim industrije koja je zabilježila najveći pad u odnosu na kvartal ranije, negativni rezultati zabilježeni su i u energetici, građevinarstvu, rudarstvu i transportu.

Poljoprivreda, šumarstvo, ribarstvo, trgovina i hotelijerstvo zabilježili su pozitivne rezultate, ali ne dovoljno pozitivne da bi ukupno gledano BDP bio u plusu.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 31.05.12. 12:48

Pitam se što su radili svih ovih godina kad su "kao"pripremali program?
Bio KRADEZE ili CRVENI kmeri,ili oni lesarovi jadničci, bez obzira na ime ili pripadnost stranci svi oni rade samo za svoju dobrobit.
I oni su samo ljudi od krvi i mesa, pohlepni jadničci.
Samo glup čovječuljak može misliti da će ga ovaj ili onaj političar izvuć iz govana.


registracija
7/3/11

medjimurec, 31.05.12. 15:24

A smisljali su kako opljackat narod do kraja ili puno vjerojatnije oni nisu sposobni bas za nista osim za ovo sto i rade . Dizu cijene , namete i trude se isisat zadnju kunu iz naroda !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika