31.05.2012. / 18:57

Autor: Nacional.hr

Turudić odolio mađarskim 'napadima'

"Takva je stvar u parlamentarnoj demokraciji nedopustiva", rekao je Turudić te dodao kako je ogorčen zbog načina na koji predstavnici Ine komuniciraju sa sudskim vijećem

Ivan TurudićIvan TurudićSuđenje Ivi Sanaderu za slučaj Ina-MOL dobilo je nesvakidašnji zaokret kada su mađarski članovi Nadzornog odbora Ine dopisom pokušali utjecati na tijek suđenja i suca Ivana Turudića.

Kako piše Večernji list, Mađari su poslali analizu svjedočenja hrvatskih predstavnika u Ini, a koje su oni dali tijekom tog suđenja. U dopisu su istaknuli kako pojedini dijelovi svjedočenja nisu istiniti.

No, sudac Turudić takav je dopis ocijenio pokušajem utjecanja na sud.

"Takva je stvar u parlamentarnoj demokraciji nedopustiva", rekao je Turudić te dodao kako je ogorčen zbog načina na koji predstavnici Ine komuniciraju sa sudskim vijećem.

I dok odvjetnica Ive Sanadera u cijeloj situaciji 'ne vidi dramu', hrvatski članovi Uprave stoje iza svojih svjedočenja. Čak su i napustili posljednju sjednicu NO-a jer su smatrali da analiza svjedočenja nije u opisu zadaća NO-a.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 31.05.12. 21:18

Jadno i tužno!Koji to ugled ima hrvatsko pravosuđe u svijetu?Može li itko zamisliti da se neka involirana uprava xy kompanije direktno obraća američkom sudu,engleskom,austrijskom,albanskom?Nezamislivo.


registracija
27/8/09

Lujo1, 31.05.12. 21:32

Je, neki su zaboravili povijest, neki ju nisu nikad ni znali, a neki bi prodali i oca i majku za 10.000.000,00 eura.
Koliko je krvi hrvatske proliveno da bi se mađare istjeralo iz Hrvatske!
Pa mađari imaju vječne aspiracije na hrvatski teritorij, pa u našuj jadnoj povijesti su već bili uspeli i mađarski jezik proglasiti službenim jezikom u Hrvatskoj.
Sve su to neki zaboravili, neki nisu nikad ni znali, a neki su prodali.
Marš bando izdajnička!!


registracija
11/12/07

time, 01.06.12. 01:26

A Turudiću su dobro poznati načini utjecnja na sud. Pa on nije smio ni usta otvoriti dok nije pitao Šeksa.
E, sada ce i on traziti novog nalogodavca...


registracija
25/6/10

vidra, 01.06.12. 06:28

Lujo1,
Istinu zboriš. A i istina je da se povijest ponavlja. Njihove aspiracije, kao i inih, neće nikada prestati. Malo se primire, kad dobiju po repu i nakon izvjesnog vremena ponovno podignu glavu. To tako lijepo povijest priča, samo ju treba znati čitati. Naši Hrvati su izgleda zaboravili čitati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika