01.06.2012. / 11:54

Autor: Totalsport

ACB: Real Madrid izborio majstoricu

Hrvatski reprezentativac Ante Tomić odigrao je veliku ulogu u obrani, ali i napadu

Ante Tomić (Reuters)Ante Tomić (Reuters)Košarkaši madridskog Reala poravnali su rezultat (2-2) u polufinalnoj seriji ACB lige protiv Caje Laboral spasivši u Vitoriji "meč loptu" pobjedom 76-66.

Caja Laboral je na poluvremenu imala +3 (38-35), a u 24. minuti utakmice +11 i bila je bolja momčad od Reala. Međutim, tada kreće luda serija trica gostujućih košarkaša kojom su preokrenuli susret u svoju korist.

U manje od osam minuta igre Real je ubacio šest trica, uz još poneki ubačaj za dva poena, te je u 32. minuti imao velikih +8 (60-52). Gostujući košarkaši su do kraja susreta mirno održavali svoju prednost za prvu pobjedu u Vitoriji od prosinca 2010. godine. Jedan od razloga poraza Caje u ovom susretu je zasigurno i skok koji je bio debelo na strani gostiju (36-26).

Najefikasniji u gostujućim redovima bili su Novica Veličković s 22 poena (4/7 trice), te Sergio Rodriguez s 15 (5/6 trice). Hrvatski reprezentativac Ante Tomić odigrao je veliku ulogu u obrani, ali i napadu. Ubacio je centar Reala, za 23 minute na parketu, sedam koševa, te uhvatio čak 11 lopti pod obručima (šest u napadu), čime je zavrijedio valorizaciju 13.

Domaćim košarkašima nije pomogla ni odlična predstava Poljaka Macieja Lampea (20 koševa i osam skokova), koji se na kraju susreta čak i ozlijedio. Nezgodno je doskočio krilni centar Caje prilikom polaganja i šepajući dovršio utakmicu. Bosansko-hercegovački reprezentativac Mirza Teletović upisao je 10 poena i četiri skoka.

Serija je sada izjednačena na 2-2, te se odlučujuća peta utakmica igra u subotu u Madridu.

ACB doigravanje, 4. utakmica polufinala:

Caja Laboral - Real Madrid 66-76

Serija je izjednačena 2-2

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika