01.06.2012. / 14:06

Autor: Totalsport

Nicklas Lidström se povukao iz hokeja

- Teško je bilo pronalaziti iznova novu motivaciju. Sada sam je definitivno izgubio. A, vjerojatno, ne samo to - priznao je Lidström

Nicklas Lidström (Wikipedia)Nicklas Lidström (Wikipedia)Velika karijera 42-godišnjeg Šveđanina Nicklasa Lidströma je došla kraju. Ovaj obrambeni hokejaš na ledu je objavio odlazak u mirovinu nakon čak 20 godina igranja u Detroit Red Wingsima.

Lidström je prve hokejaške korake napravio 1987. godine u švedskom Västerasu (dvije godine prije dolaska u NHL svijet), a u NHL ligu definitivno nije došao kao zvijezda. Detroit ga je 1989. godine uzeo kao tek 53. izbor na draftu. No, tada je Lidström počeo pisati povijest.

Nikada nije mijenjao NHL klub, a igrajući za Detroit tijekom 20 sezona je upisao 1564 nastupa. Nitko nikada u povijesti NHL lige nije odigrao toliki broj utakmica u dresu jedne momčadi.

Malo je reći da je Lidström postao legenda kluba, pa je i ovaj odlazak teže primila sva svita navijača Red Wingsa, kao i sam Šveđanin.

- Teško je bilo pronalaziti iznova novu motivaciju. Sada sam je definitivno izgubio. A, vjerojatno, ne samo to - priznao je Lidström.

Inače, u karijeri je Lidström osvojio sve i svašta. Osvojio je četiri Stanley Cupa, četiri naslova prvaka u NHL ligi. Dvanaest puta je igrao na All-Star utakmici, a čak je deset puta izabran u najbolju momčad sezone NHL lige.

Nisu izostali niti uspjesi s nacionalnom reprezentacijom, pa je tako bio i olimpijski i svjetski prvak.

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika