01.06.2012. / 12:59

Autor: Totalsport

Bolt pobijedio sa 9.76

Novi je to rekord rimskog mitinga, ali i najbolje vrijeme ove godine, čime je Bolt naznačio da je u sve boljoj formi kako se primiču Olimpijske igre u Rimu

Usain Bolt (Reuters)Usain Bolt (Reuters)Najbrži čovjek na svijetu, Usain Bolt, pobijedio je na utrci (100 metara) Dijamantne lige u Rimu. Ostvario je Bolt pritom odlično vrijeme od 9.76 sekundi.

Novi je to rekord rimskog mitinga, ali i najbolje vrijeme ove godine, čime je Bolt naznačio da je u sve boljoj formi kako se primiču Olimpijske igre u Rimu.

Usain Bolt je oduševljenje izazvao i prije nego što je utrka počela. Na zagrijavanju, neposredno prije utrke, Bolt je tartanom trčkarao u dresu talijanske nogometne reprezentacije, a usput je i ljubio grb na dresu, što je publiku bacilo u delirij.

U utrci gdje je čak šest od devet sprintera bilo s Jamajke, do polovice utrke su Bolt, Powell i Collins bili u izjednačenoj borbi, no tada je krenula Boltova oluja, te je lakoćom do cilja došao s velikom prednošću pred ostalima. Drugi je bio Asafa Powell s vremenom 9.91, dok je treći na kraju bio Francuz Christophe Lemaitre (10.04).

I na kraju utrke je Bolt nastavio izazivati divljenje kod Rimljana, jer je s talijanskom zastavom otrčao počasni krug.

Dijamantna liga, Rim, 100 metara:

1. Usain Bolt (Jam) 9.76

2. Asafa Powell (Jam) 9.91

3. Christophe Lemaitre (Fra) 10.04

...

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika