01.06.2012. / 14:30

Autor: Totalsport

NBA: Oklahoma prekinula seriju Spursa

Osjetniju prednost Oklahoma je izgradila u drugoj četvrtini koju su dobili 32-17, pa se na odmor otišlo s 13 koševa viška za domaće (54-41), uz najmanje poena Spursa u prvom dijelu računajući sve utakmice ovogodišnjeg doigravanja

Kevin Durant (Reuters)Kevin Durant (Reuters)U finalu Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Oklahome su u nadahnutoj partiji na domaćem parketu prekinuli niz San Antonija od 20 uzastopnih pobjeda i rezultat u seriji smanjili na 1-2.

Vrhunskom izvedbom, ponaprije u obrani, Thunder je potpuno zaustavio napadački potencijal Spursa, dok su posao u napadu, uz uobičajeno efikasnog Kevina Duranta, ovaj puta jako dobro obavili Thabo Sefolosha s 19 poena, James Harden s 15, Serge Ibaka s 14, te Russel Westbrook koji je susret okončao sa za njega skromnih 10 koševa. No, playmaker domaćih je s 9 dodavanja, 7 skokova i 4 ukradene lopte vrlo dobro dirigirao obranom Oklahome koja je uništila goste s 14 ukradenih lopti i 9 blokada, a kao posljedicu njihova obrambenog učinka možemo promatrati i čak 21 izgubljenu loptu San Antonija.

Osjetniju prednost Oklahoma je izgradila u drugoj četvrtini koju su dobili 32-17, pa se na odmor otišlo s 13 koševa viška za domaće (54-41), uz najmanje poena Spursa u prvom dijelu računajući sve utakmice ovogodišnjeg doigravanja.

Tako je prekinut pobjednički niz od 20 utakmica San Antonija, 10 na kraju prvog dijela sezone, te još 10 u doigravanju, što je ostao treći najbolji niz u povijesti lige. Također, Oklahoma je nakon 10 poraza u posljednjih 11 okršaja sa San Antonijom dokazala da se može nositi s družinom trenera Gregga Popovicha.

Kako rekosmo, Kevin Durant je bio prvo ime pobjedničkog sastava s 22 koša, 6 uhvaćenih lopti i 5 asista. U gostujućim redovima Tony Parker je ubacio 16 uz 4 dodavanja, a isto je toliko postigao i Stephen Jackson. Dosta ispod svoje razine bio je Manu Ginobili s 8 poena i samo jednim pogođenim šutom iz igre (1-5), dok je Tim Duncan uz 11 koševa imao i 5 blokada čime je na ljestvici najboljih blokera u doigravanjima (478) na prvom mjestu pretekao Kareema Abdul-Jabbara (476).

Iduća utakmice serije na četiri dobivene igra se u subotu, također na parketu Thundera.

NBA doigravanje, konferencijski finale, četvrtak:

Zapadna konferencija:

Oklahoma City - San Antonio 102-82 (Durant 22k, 6s, 5a, Sefolosha 19k, 6s, 6ul / Parker 16k, 4a)

(San Antonio u seriji vodi 2-1)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika