01.06.2012. / 13:17

Autor: Nacional.hr

Video: Na sjeveru Kosova teže ozljeđene tri osobe

U Zvečanu je situacija i dalje napeta, veliki broj građana je na mostu na kojem je barikada prema mjestu Rudare

ArhivaArhivaNa sjeveru Kosova nakon jutrošnjih incidenata i ozljeđivanja tri osobe situacija se smiruje, izvještava Tanjug.

Sve barikade koje vode prema Zvečanu i veliku betonsku barikadu u Dudinom kršu, KFOR je maknuo tokom prijepodnevnih sati.

Međunarodne snage su pri uklanjanju barikade koristile tešku mehanizaciju, betonska barikada postavljena je ovog ljeta kako bi se spriječio prolazak specijalnih jedinica kosovske policije Rose, koje su htjele zauzeti granične prelaze Jarinje i Brnjak.

U Zvečanu je situacija i dalje napeta, veliki broj građana je na mostu na kojem je barikada prema mjestu Rudare. Jedinice KFOR-a su s druge strane mosta postavile bodljikavu žicu i oklopno vozilo. Selo Rudare je blokirano, helikopteri nadlijeću područje.

"Neka uklone blokadu, ali ne smijemo dozvoliti stradavanja", izjavio je predsjednik općine Zvečan, Dragiša Milović, koji zajedno s ostalim predstavnicima općina vodi pregovore s dužnosnicima međunarodnih snaga. Poručio je stanovnicima da ostanu mirni i ne provociraju pripadnike KFOR-a, koji su naglašava, spremni isprovocirati sukob i zatim pucati.

Direktor Bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici potvrdio je kako su tri osobe ozlijeđene u sukobu u mjestu Rudare i kako ih ima još, no zbog blokade puteva nije moguć pristup hitne pomoći. Jednom prosvjedniku prostrijeljena je natkoljenica, drugi je ozlijeđen od gumenog metka, a treći ima kontuziju glave.

Vezane vijesti

Nove barikade na sjeveru Kosova

Nove barikade na sjeveru Kosova

Srbi sa sjevera Kosova postavili su u subotu navečer nove barikade na magistralnoj cesti između Leposavića i Prištine u mjestu Rudare kod Zvečana,… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 16:35

Hoće srbi opet da dobiju po pičici. Misle ako je Grobar predsjednik da mogu opet napadati. LOL


registracija
12/11/11

Janko1979, 01.06.12. 17:40

treba udomit šiptare sa Kosova u Hrvatsku,savrseno bi se uklopili


registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 18:23

Hazu zar ti nisi otišao svojim šiptarima na kosovo pomoći? Bilo bi dobro da odeš jer možda nađeš neku koja bi te oženila takvog ludog.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika