01.06.2012. / 14:25

Autor: Hina

'U državi je sve stalo, ništa se ne radi'

HDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa stabilne na negativnu od strane kreditne agencije Moody, budući da sve što čini hrvatska Vlada, ocijenio je, ide na teret gospodarstva i građana.

Đuro PopijačĐuro PopijačHDZ-ov saborski zastupnik i bivši ministar gospodarstva Đuro Popijač danas je sasvim očekivanim nazvao smanjenje prognoze za zaduživanje Hrvatske sa stabilne na negativnu od strane kreditne agencije Moody, budući da sve što čini hrvatska Vlada, ocijenio je, ide na teret gospodarstva i građana.

"Ne vidim na temelju koje ekonomske politike i poteza Vlade bi to bilo drugačije. Sve što se činilo ovih zadnjih nekoliko mjeseci ide na teret hrvatskog gospodarstva, privrede, poduzetnika i građana", izjavio je Popijač novinarima u Hrvatskom saboru.

Naglasio je da je povećanje PDV-a na 25 posto izravni udarac na potrošnju građana koji ima posljedice i na potražnju, a posljedično i na rast industrijske proizvodnje.

"Svakodnevni udari na gospodarstvenike prijetnjama iz Vlade da će se dogoditi ovo ili ono, ili izjave da su lopovi i kriminalci, demotivira gospodarstvo da investira i da se razvija", rekao je Popijač.

Istaknuo je da Hrvatska neće izaći iz krize bez investicija i otvaranja novih radnih mjesta Hrvatska.

Za najave prvog potpredsjednika Vlade Radimir Čačića o otvaranju investicijskog ciklusa Popijač je kazao kako je Čačić najavio i da će se do 1. lipnja, dakle danas, otvoriti na stotine natječaja za obnovu školskih fasada i ostalo.

"Vidimo da od tih natječaja nema ni 'n'. Čačić u najmanju ruku funkcionira kao državni komentator, a ne kao osoba koja je suodgovorna za ono što se događa", ocijenio je.

I PDV je pao, dodao je Popijač, jer je sve u državi stalo, ništa se ne radi, a privatni poduzetnici na meti su žestokih udara od države, zbog čega Hrvatsku, upozorio je, na jesen očekuje daljnji rast nezaposlenosti.

Na upit novinara kako tumači optimizam premijera Zorana Milanovića da će BDP do kraja godine ipak biti u 'pozitivi', odgovorio je kako mu nije jasno na čemu se temelje takve procjene.

"Ako sezona povuče potrošnju u trgovini možda dođe do pomaka, ali ako industrija ništa neće raditi teško da će se to dogoditi", kazao je Popijač.

Upitan što bi on poduzeo drugačije od Vlade, odgovorio je kako sigurno ne bi "sugerirao namete i represiju prema gospodarstvu".

"Ne bih dozvolio da se poduzetnike svakodnevno maltretira i da ih se proglašava lopovima i robovlasnicima", istaknuo Popijač, kojega zanima zašto Vlada nije nastavila s investicijama koje je započela HDZ-ova vlada.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 01.06.12. 15:12

"U DRŽAVI JE SVE STALO"

Moj prikanoviću, a kada je išlo?


registracija
11/1/10

fluid, 01.06.12. 15:38

Nosonjo,ovo je još zadnja kretnja od inercije 90.ih godina kada je Hrvatska imala svašta.Sada,najviše zahvaljujući HDZ-u ,nema više ni ponosa ni časti.Sve ste ubili u ovoj državi a sada imate nemoralnosti da se uopće oglasite.Fuj otpadu ljudskoga roda !!!


registracija
12/12/10

112131, 01.06.12. 15:39

A što se je radilo za vrijeme HDZ-a osim rezale vrpce, pa kako ga nije sram, u mišju rupu bi se trebao zvaući a ne se pojavljivati.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 01.06.12. 18:18

112131,
ma nisu se rezale samo vrpce na nikad dovršenim objektima
nego se svakoga dana postavljalo
kamene temeljce.
Potrošilo se sve kamenje a kamenoloma nigdje.
Otkad je Jaca izgubila vlast
Jadrankamen propada,
više nema posla !


registracija
12/12/10

112131, 02.06.12. 07:52

Bravo vinogradar, krivo sam se izrazila, ali isto smo mislili.


registracija
22/3/11

vferari, 02.06.12. 08:32

Stvarno treba imati obraz ko đon da nakon dvije godine
na vlasti u ulozi ministra gospodarstva bez ikakvog rezultata dans govori o nikakvom pomaku nakon 6 mjeseci.Da bi se došlo do bilo kakvog pomaka potrebno je najprije riješiti ogromnu nelikvidnos koju su stvorili Popijaš i njegove kolege.Da bi počelo plaćanje međusobnih dugova počevši od države potrebno je bilo donesti određene zakone i propise.Tek kada nelikividnos bude u padu moći će se krenuti u invensticije i borbu za radna mjesta.Gospodin Popijaš to jako dobro zna ali mora i dalje lupetati po političkom zadatku samo nije svjestan da to ne pomaže nikomu a najmanje njemu koji se je skupa sa Miloševićem u Kosoričinoj vladi bila najslabija karika i koja ju je dovela do gubitka vlasti.


registracija
10/2/12

Hazu, 02.06.12. 13:36

Đuroooooooooooooo,tko ti ime dade lopino stara

Koliko radniku daješ Hrvatu??


Smrade smrdljivi


registracija
6/4/12

elem, 02.06.12. 13:46

Ovaj neradnik Đuro tako lijepo zbori. Sve nam je pojasnio osim što je to *njegova* vlada pokrenula od investicija osim lopovluka.


registracija
3/9/10

vasiona55, 02.06.12. 13:49

Danas je sramotno javljanje bilo kojeg lika iz prethodne Vlade, pogotovo onoga tko je potpuno oneredio sve čega se prihvatio. Popijaču, čime se možeš pohvaliti, a bio si resorni ministar u bivšoj vladi? Zavuci se u mišju rupu i ne izlazi u javnost niti pod razno. Ako ne možeš biti od pomoći, a očito je da ne možeš, nemoralno je kritizirati one koji su se uvalili u drek koji si im ostavio.


registracija
26/2/12

okvardz, 03.06.12. 13:33

svi su oni do jednoga prije svega ratni profiteri. je be se njih za rh i narod dok rade za strane gazde.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika