01.06.2012. / 14:49

Autor: Hina

'Samnom nitko nije razgovarao'

Bivša predsjednica HDZ-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor izjavila je danas kako s njom nitko nije razgovarao o smjeni s potpredsjedničkog mjesta u Hrvatskom saboru.

Jadranka KosorJadranka KosorBivša predsjednica HDZ-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora Jadranka Kosor izjavila je danas kako s njom nitko nije razgovarao o smjeni s potpredsjedničkog mjesta u Hrvatskom saboru.

„Samnom nitko o bilo kakvim mogućim promjenama nije razgovarao“, rekla je Kosor novinarima u Hrvatskom saboru komentirajući medijske špekulacije o njezinoj smjeni nakon današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a.

Osvrćući se na nagađanja u medijima, koji se pozivaju na neimenovane visokopozicionirane članove HDZ-a, Kosor je rekla kako nikad nije komentirala ono što bi rekao neki njezin kolega iz HDZ-a koji nije imao hrabrosti predstaviti se imenom i prezimenom, pa je tako i sada.

„Vjerujem da i dalje svojoj stranci sa svojim iskustvom i sa svojim znanjem itekako mogu doprinijeti, a ako to vodstvo HDZ-a ne bude željelo, onda ću tada to komentirati“, poručila je Kosor.

O čemu će se danas razgovarati na Predsjedništvu treba li biste pitati članove predsjedništva HDZ-a i predsjednika stranke, kazala je.

Opetujući svoje izjave kako je bila predsjednica i stranke i vlade u najtežim uvjetima, rekla je kako je „časno i pošteno radila svoj posao“ te da nije “svoju stranku osramotila“.

„Svi moji kolege koji su članovi Kluba HDZ-a, koji su digli ruku za mene i predložili me da budem potpredsjednica Sabora, to su dakle isti ti moje kolege koje bi trebali dići ruku protiv - i gospodin Karamarko i gospodin Milijan Brkić i svi drugi, gospodin Kalmeta, svi su oni digli ruku za mene kao potpredsjednicu Sabora“, ustvrdila je.

„Ja sam bila ta koja je potpisala pristupni ugovor i ja vjerujem da će moji kolege članovi HDZ-a to i dalje cijeniti i da neće nastojati moje ime, prezime i moj rad izbrisati spužvom. Ja vjerujem da se to ipak neće dogoditi, a ako se dogodi, jer ta moja smjena bi naravno značila sužavanje bilo kakve mogućnosti političkog rada onda ću to komentirati“, ustvrdila je Kosor“, naglasila je.

Upitana čini li joj se da je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks „otoplio“ odnose sa aktualnim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom Kosor je uzvratila: „Meni se ništa ne čini jer ja znam da su oni razgovarali, no ne znam o čemu su razgovarali“.

Pohvalila se i kako joj je jučer bilo „jako lijepo“, kada je dobila pljesak svih zastupnika, dok je prvi puta predsjedavajući saborskom sjednicom, pokušala „smiriti neke strasti“.

Također je rekla i kako nije razmišljala o prelasku u neku drugu političku stranku kao što je to nedavno učinio njezin stranački kolega Josip Salapić.

Vezane vijesti

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Sindikati traže raspisivanje referenduma

Četiri hrvatske sindikalne središnjice uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima s zahtjevom za raspisivanjem… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 01.06.12. 15:59

Mišljenje naroda je nikada nije zanimalo ni pod razno.I sada pokazuje da je ona sama sebi svrha.Osoba koja je,kao i svi hrvatski političari,van prostora,vremena i događanja. Nevjerovatan psihološki fenomen ega i licemjerja!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika