01.06.2012. / 15:15

Autor: Hina

Policijski dišpet gradu

Split Pride ipak na Rivi

Splitska policija osiguravat će gay-paradu 9. lipnja ove godine na Rivi na temelju prijave organizatora, a ne na Prokurativama, kako su odlučile gradske vlasti, doznaje se danas od splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Splitska policija osiguravat će povorku na RiviSplitska policija osiguravat će povorku na RiviSplitska policija osiguravat će gay-paradu 9. lipnja ove godine na Rivi na temelju prijave organizatora, a ne na Prokurativama, kako su odlučile gradske vlasti, doznaje se danas od splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

"Mi smo dobili zaključak grada da se gay-parada premjesti s Rive na Prokurative i posjedujemo ga, ali na temelju Zakona o javnom okupljanju za nas takav zaključak nije obvezujući, a to znači da je za policiju obvezujuća i valjana prijava organizatora po kojoj će se parada održati na Rivi", izjavio je danas za Hinu voditelj Odsjeka za prevenciju u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi Paško Ugrina.

Po njegovim riječima, policija je sve svoje pripremne aktivnosti za osiguravanje gay-parade usmjerila na temelju valjane prijave organizatora.

"Želimo zaštiti sudionike gay-parade, ali i građane, tako da ćemo idućih dana poduzeti niz preventivnih mjera koje će se sastojati o informiranju javnosti putem medija o aktivnostima policije u vezi Split Pridea, a također ćemo izraditi i poseban letak o tom događaju. Važno je da građani dobiju pravodobne informacije", rekao je Ugrina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/1/12

UnDeR, 01.06.12. 15:51

Prestrašno, ako je murja ovako bahata i bezobrazna da ne poštuje odluku grada, onda predlažem gradu Splitu da istoj toj lopovskoj murji obustavi isporuku vode i odvoz smeća, pa da vidimo ko je rogatiji


registracija
11/1/10

fluid, 01.06.12. 15:53

Vinkoviću,tebi kao vjerniku i kršćaninu trebalo bi biti jasno da Bogohuliš.Tko si ti da Božije stvaranje proglašavaš pogreškom ? Si zaboravio kako"su čudni putevi gospodnji i nespoznatljivi"!? Dakle,ponavljam pitanje,tko si ti da ispravljaš ono što Onaj u koga navodno vjeruješ,čini upravo takvim kako je?Sve ima svoje razloge a čovjeku je mnogo toga nepoznato,zašto je nešto baš takvo kako je! Stavljaš se neovlašteno na mjesto suca koji presuđuje i odlučuje dok,u stvari,nisi u stanju ni običnu jednadžbu sa dvije nepoznanice riješiti ! Danas sudiš no sutra će ti biti po istom tom modelu,suđeno! Hoćeš li tražiti oprost u svojoj nepravednosti,sa kojom druge danas tako brutalno sudiš i izruguješ se sa tim što su samo drugačiji!? Srami se i pokušaj sam sebi oprostiti toliku bahatost i zabludu,te evidentno pogrešku !


registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 16:02

Ako Vinković nije ljudska pogreška nitko nije. Bolje da mu je tata izdrkao na njivu, rodilo bi možda nešto bolje.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 01.06.12. 18:03

UnDeR, 01.06.12. 15:51
"Prestrašno, ako je murja ovako bahata i bezobrazna da ne poštuje odluku grada..."
-----------------------------------------------------------
Na Rivi ne postoji zabrana okupljanja kao što je to bilo odlukom HDZ-ove Vlade na Markovom trgu u Zagrebu.
Prema tome,
organizatori su kod policije, jedinog mjerodavnog mjesta, prijavili svoju paradu na Rivi i ona je dužna prema zakonu osigurati im sigurnost.
Kerumovci možda mogu većinom glasova na vijeću donijeti odluku da se na Rivi zabranjuje
održavanje prosvjeda
i to će onda važiti za sve.
Bojim se da Ti ne buš shvatil kakšnu si bedastoču napisal.


registracija
1/3/11

Laudate, 01.06.12. 18:05

Da li se korpus Hrvata treba dijeliti baš na pitanju homo-sexa?
Mislim NE, ali netko to namjerno forsira.

Sila je na strani onoga tko drži veću pucaljku u ruci i ishod je poznat. Samo isti zaboravljaju da je ova galama kontraproduktivna prvenstveno za homo-sex ljubitelje.


registracija
1/3/11

Laudate, 01.06.12. 18:20

Interesantan i zabrinjavajuća je retorika novinara koji se postavljaju u ulogu državnog tužioca i suca.

Podsjetio bih na Andreja Višinskog, Staljinovog državnog tužioca koji je one koje bi optužio nazivao "talog društva", "ruševni ljudi", "teroristički nasilnici i degenerici" "štetočine".

Dehumanizacija u postupku tuženja i suđenja imala je svrhu izbaciti potrebu za dokazima.

Dokazi nisu potrebni kad se bavimo "smrdljivim mrcinama" i "ludim psima". Sve su to riječi od prije skoro 80 godina.

Nažalost dijalog su zamijenili mali Višinski koji još apsolvirali tajne zanata tate Višinskog, no trude se , trude..... a to je žalosno.


registracija
10/2/12

Hazu, 01.06.12. 18:36

Na silu nema ništa,pa ni pederi neće moći tako izboriti svoje to traže da ovu državu osakate


registracija
27/8/09

Lujo1, 01.06.12. 22:04

Evo pravih komentara objavljenih u Večernjaku (peder admin iz VL je vjerojatno zaspal kad ih nije izbrisal) koji sve pojašnjavaju:
"31.05.2012. u 23:56h Larissa je napisao/la:
Homoseksualnost je kompleks manje spolne vrijednosti. Homoseksualci imaju infantilno viđenje sebe, prisutna je tzv. lomljiva identifikacija, najčešće i loša slika oca. Sebe vide kao žrtve što im je zajedničko sa drugim ljudima s emocionalnim neurotskim problemima. Zbog zaostalost u predpubertetu i manjka muškog samopouzdanja ne mogu osjetiti pravu privlačnost prema ženama. Mladić se osjeća manje vrijedan u odnosu na svoje vršnjake, sklon se strastveno diviti i idolizirati vršnjake, a takve su čežnje u predpubertetu lagano erotizirane. Zbog zaostalosti u predpubertetu često je infantilno samosažaljenje - ''''jadan ja'''' jer je autodramatiziranje karakteristično za egocentrično djete u predpubertetu. Jedan od faza sažaljenja obilježena je buntom, bijesom, protestom, sklonošću osveti…

Dakle, homoseksualnost je poremećaj mentalne zaostalosti u procesu psihičke tranzicije od djetinjstva prema seksualnom razdoblju, a poremećaj se reflektira buđenjem seksualnog kompleksa i, kasnije, sve više u obrascu asocijalnog sukoba s okolinom.


31.05.2012. u 23:59h Larissa je napisao/la:
Tzv. "homofobi" (naziv potpuno neispravan terminološki i značenjem) imaju osjećaj gađenja, a ne straha.
Homofobija je sklepani naziv od strane homoseksualnih udruga gdje se potpuno progrešno i namjerno koristi riječ fobija da bi se pokušalo i na taj način diskreditirati one druge,normalne i zdrave pojedince koji imaju osjećaj odbojnosti i svijest o nakaznosti pojavnosti koje organizira samo jedan mali dio homoseksualne zajednice u vidu nekakvih povorki ponosa.
Većina homoseksualaca su normalni, prosječni ljudi koji svoju intimu drže za sebe kao i većina heteroseksualaca, integrirani u društvo i zajednicu u kojoj žive."


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 02.06.12. 08:01

gadljivci,bolesnici.......povraćamise.


registracija
22/4/12

nesolipamet, 02.06.12. 08:04

Pa neće nam valjda tih oo1 % adzuvana....u svijetu postavljati i određivati pravila igre? Ovo je strašno,u ime pravde.....nameću nama normalnim svoju vvolju.......pa ne želimo vas gledati ni na tisuću kilometara. Joj što bi šmajser štekć'o.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika