01.06.2012. / 16:16

Autor: Hina

EU zabrinuta zbog nasilja na sjeveru Kosova

Europska unija u petak je izrazila zabrinutost zbog nasilja i pozvala na suzdržanost na sjeveru Kosova, gdje su u sukobima koji su uslijedili nakon što je KFOR počeo s uklanjanjem barikada ranjena najmanje trojica kosovskih Srba i jedan vojnik NATO-a.

Catherine AshtonCatherine AshtonEuropska unija u petak je izrazila zabrinutost zbog nasilja i pozvala na suzdržanost na sjeveru Kosova, gdje su u sukobima koji su uslijedili nakon što je KFOR počeo s uklanjanjem barikada ranjena najmanje trojica kosovskih Srba i jedan vojnik NATO-a.

"Vrlo smo zabrinuti zbog nasilja do kojeg je došlo nakon operacije KFOR-a na uklanjaju barikada", rekla je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton.

KFOR je priopćio da je cilj operacije bio uspostava slobode kretanja na sjeveru Kosova, koja je onemogućena zbog srpskih barikada na prometnicama. Na pitanje podržava li misija EU-a, Eulex, tu operaciju KFOR-a, Kocijančič je rekla da je "sloboda kretanja jedno od temeljnih načela za Europsku uniju, kao i za one zemlje koje joj se žele priključiti".

Do sukoba je došlo nakon što su vojnici KFOR-a u petak ujutro započeli uklanjati barikade kod mjesta Rudare u općini Zvečan na sjeveru Kosova, nastanjenom pretežito Srbima. U tom području čula se rafalna paljba, a cijelo prostor nadlijetali su helikopteri KFOR-a.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 16:35

Hoće srbi opet da dobiju po pičici. Misle ako je Grobar predsjednik da mogu opet napadati. LOL


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 01.06.12. 16:50

ZIDOVI iskoristavaju SREB za svoje ciljeve vuku ih za nos po POTREBI,heehheheheh i zele Europu destabilizirati.....


registracija
24/7/11

mrvek, 01.06.12. 18:23

Hazu zar ti nisi otišao svojim šiptarima na kosovo pomoći? Bilo bi dobro da odeš jer možda nađeš neku koja bi te oženila takvog ludog.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika