01.06.2012. / 18:04

Autor: Hina

U Vjesniku još status quo

V.d. direktor "Vjesnika" Robert Mekinić izjavio je danas da plaće novinarima i zaposlenicima Vjesnika još nisu isplaćene te da se u ponedjeljak nada novim i povoljnijim informacijama i pozitivnim pomacima.

Vjesnik ne izlazi od 20. travnjaVjesnik ne izlazi od 20. travnjaV.d. direktor "Vjesnika" Robert Mekinić izjavio je danas da plaće novinarima i zaposlenicima Vjesnika još nisu isplaćene te da se u ponedjeljak nada novim i povoljnijim informacijama i pozitivnim pomacima.

"Pokušavamo naći rješenje koje bi omogućilo da list opstane", kazao je Mekinić u izjavi za Hinu te naglasio kako je u novom kalendarskom mjesecu krajnje vrijeme da se nešto poduzme, a uskoro ističu i svi zakonski rokovi.

Naveo je kako još nisu ni u predstečajnom postupku te da je u Vjesniku i nadalje status quo. Mekinić podsjeća da list ne izlazi od 20. travnja u tiskanom obliku, nakon 72 godine izlaženja, a pomalo se, kako dodaje, gasi i Vjesnikovo internet izdanje.

Novinari i zaposlenici Vjesnika danas su uputili i otvoreno pismo Vladi: "Mi, novinari i zaposlenici Vjesnika, pritisnuti financijskim problemima zbog neizlaženja lista i neisplaćenih pet plaća, p(r)ozivamo Vladu Zorana Milanovića da odmah riješi naš status".

U pismu traže isplatu doprinosa, zarađenih, a neisplaćenih plaća i otpremnina. "Samo tako će se, napokon, zaustaviti agonija novina koje su izlazile pune 72 godine, te na civilizirani način prekinuti dosadašnja šutnja o sudbini 98 zaposlenih", navode iz Vjesnika.

Nadalje podsjećaju na izjavu ministra financija Slavka Linić od srijede: "Plaće se mogu i moraju isplaćivati. Vrlo, vrlo visoka brojka od 83 tisuće zaposlenih koji u svibnju nisu dobili plaću prije ljeta će biti značajno smanjena. Put do financijskih sredstava je otvoren. Isplata plaća je evidentna odgovornost poslodavca i vlasnici se moraju pobrinuti za isplatu. Među mnogim tvrtkama koje ne plaćaju nalaze i društva u vlasništvu države. Tamo gdje je država vlasnik, ići će se s mjerama prema trgovačkim društvima koja ne isplaćuju plaću. U poduzećima u državnom vlasništvu, uprave su dužne redovno isplaćivati plaće, a ako to ne mogu, moraju poduzeti potrebne mjere".

Vjesnikovci napominju kako se Vladi obraćaju otvorenim pismom "obzirom na nedostatak izravne komunikacije" i apeliraju na "rješavanje problema zaposlenih u Vjesniku koji su doslovce postali taoci nemara, nebrige i nezainteresiranosti za našu sudbinu".

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika