01.06.2012. / 18:20

Autor: Hina

Sud u ponedjeljak razmatra optužnicu protiv Svilana

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za primanje 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV.

Siniša SvilanSiniša SvilanZagrebački Županijski sud u ponedjeljak će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana kojega se tereti za primanje 262 tisuće eura mita od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Vladimira Šelebaja Selliera kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV.

Optužnim vijećem koje će iza zatvorenih vrata zasjedati od 9,30 sati predsjedat će sudac Željko Horvatović.

Svilan je navodno pune tri godine primao mito za emisije "1 na 1", "U sridu", "Istraga", "Interijeri" i "Rekonstrukcija". Novac su mu "na ruke" po tvrdnjama tužiteljstva davali Šelebaj ili neki od posrednika, među kojima je bio i Šelebajev partner u "Core mediji", estradni menadžer Edvin Softić. On je i priznao da je Svilanu nosio kuverte kad je Šelebaj bio na putu.

Svilana se tereti i da je prikazivanje svake emisije iz određenog projekta Šelebaju naplaćivao po tisuću eura.

Svilan i Šelebaj navodno su počeli surađivati nakon što je Svilan 2004. s HTV-a prešao na Novu TV, gdje je bio zadužen za otkup projekata vanjske produkcije.

Tužiteljstvo u optužnici od suda traži i da se Svilanu oduzme 262.000 eura jer je od 2004. do 2007. ugrožavao sigurnost platnog prometa.

Za primanje mita u gospodarskom poslovanju za koje je optužen predviđena je zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Afera "Core media" u javnost je izbila polovicom listopada prošle godine, kada je uhićen Šelebaj kojega se tereti da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest milijuna kuna preko tvrtaka "Core Media" i "Media spot" te da je za više od tri milijuna kuna oštetio i državni proračun na račun podizanja uračunatoga PDV-a.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika