02.06.2012. / 15:46

Autor: Hina

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u novu vladu Srbije a istodobno je ocijenio kako Bošnjaci u BiH "vrše samogenocid" tvrdeći kako su najveće žrtve proteklog rata.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u novu vladu Srbije a istodobno je ocijenio kako Bošnjaci u BiH "vrše samogenocid" tvrdeći kako su najveće žrtve proteklog rata.

Dodik se tijekom dana u Banja Luci sastao s predsjednikom Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivicom Dačićem a nakon toga je novinarima kazao kako ne bi želio vidjeti Jovanovića u novoj srbijanskoj vladi jer mu zamjera na tvrdnji da je RS "genocidna tvorevina".

"Bez oklijevanja ćemo se distancirati od politike takve vlade. Ako Srbiji to treba, onda neka uzme Čedu Jovanovića", kazao je Dodik dodajući kako bi s Jovanovićem u vladi suradnja RS i Srbije bila komplicirana.

Prema najavama srbijanskih medija, Čedomir Jovanović bi u slučaju da njegov LDP bude dio vladajuće koalicije postao zamjenikom premijera zaduženim za europske integracije. Ivica Dačić je potvrdio tek kako pregovori o novoj srbijanskoj vladi traju a istaknuo je kako ni sam ne bi želio surađivati s nekim tko tvrdi da je RS genocidna tvorevina.

Odgovarajući na novinarska pitanja vezana za izjavu poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića kako se nad Bošnjacima nakon pokušaja biološkog istrebljenja danas provodi duhovni i intelektualni progon, Dodik je kazao kako Bošnjaci "vrše samogenocid stalnim tvrdnjama kako su žrtve", prenijeli su lokalni mediji u BiH.

"Nitko im ne prijeti. RS i srpski narod nisu vršili genocid ni u prošlosti, nad nama je vršen genocid u Jasenovcu i na drugim mjestima, što su masovno ideološki podržavali prethodnici Mustafe Cerića", izjavio je Dodik dodajući kako je uloga Islamske zajednice u društvu "apsolutno negativna".

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 02.06.12. 20:21

ahhahha srba u Jasenovcu nije poginulo ni pola koliko je Hrvata u Hrvatskoj os srbske Revolucije..eheheh


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika