02.06.2012. / 15:59

Autor: Hina

Annan upozorava na "sveopći" rat u Siriji

Međunarodni mirovni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, Kofi annan, u subotu je upozorio da Sirija klizi u "sveopći" rat, a sirijski oporbeni čelnik je kazao da je Rusija postala dio problema te mora od predsjednika Bašara al-Asada zahtijevati da napusti vlast.

Kofi AnnanKofi AnnanMeđunarodni mirovni izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, Kofi annan, u subotu je upozorio da Sirija klizi u "sveopći" rat, a sirijski oporbeni čelnik je kazao da je Rusija postala dio problema te mora od predsjednika Bašara al-Asada zahtijevati da napusti vlast.

"Izgledi za sveopći rat, sa zabrinjavajućom sektaškom dimenzijom, su svakim danom sve veći", kazao je Annan na sastanku s članovima Arapske lige.

S druge strane, Burhan Ghalioun iz sirijskog nacionalnog vijeća je upozorio da je Rusija, svojom potporom Asadovom režimu, "postala dio problema umjesto da bude dio rješenja".

"Ako Rusija bude surađivala na način da pridonese Asadovom povlačenju s vlasti postat će dio rješenja sirijskog problema", zaključio je Ghalioun.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika