02.06.2012. / 16:24

Autor: Hina

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik Turističke zajednice Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Nikolina Vicelić.

Andro VlahušićAndro VlahušićU prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, rečeno je danas na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika i predsjednik Turističke zajednice Andro Vlahušić i direktorica Turističke zajednice Nikolina Vicelić.

U svibnju je zabilježno 77.267 dolazaka, odnosno je realizirano je 11 posto više dolazaka i 15 posto više noćenja u odnosu na svibanj prošle godine.

Kako je istaknuto, povećanje broja gostiju temeljeno je stabilnoj poziciji grada Dubrovnika kao turističkog odredišta na inozemnim tržištima, prepoznatljivosti Dubrovnika na tradicionalnim tržištima poput Velike Britanije, Francuske i Španjolske ali isto tako rezultat je svih turističkih subjekata u Dubrovniku.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić naglasio je kako je otklonjen problem nedostatka noćnog života u gradu. Rekao je također da su uspostavljene zrakoplovne linije s Moskvom i slijede razgovori sa Sant Petesburgom, te da se očekuje povećanje Lufthansinih linija iz Muenchena i Berlina.

Na konferenciji za novinare je rečeno kako je privatni smještaj porastao 34 posto, hoteli bilježe popunjenost od 75 posto, te kako se očekuje dva i pol milijuna noćenja u ovoj godini, naglasio je Vlahušić. Također zaključio, kako će se bez golfa na Srđu teško turistička sezona produžiti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika