02.06.2012. / 17:23

Autor: Hina

Iran će vojno odgovorit na svaki napad

Iran će vojno odgovoriti na svaki izraelski ili američki napad na svoja nuklearna postrojenja, naglasio je u subotu glavni vojni savjetnik vrhovnog iranskog vođe ajatolaha Alija Hamneija general Jahja Rahim Safavi i precizirao da će taj odgovor biti "proporcionalan pretrpljenim štetama".

Ali HamneiAli HamneiIran će vojno odgovoriti na svaki izraelski ili američki napad na svoja nuklearna postrojenja, naglasio je u subotu glavni vojni savjetnik vrhovnog iranskog vođe ajatolaha Alija Hamneija general Jahja Rahim Safavi i precizirao da će taj odgovor biti "proporcionalan pretrpljenim štetama".

General Safavi, bivši glavni zapovjednik Čuvara revolucije, elitnog dijela iranskih vojnih snaga, ocijenio je u razgovoru za agenciju Fars da postoje slabi izgledi za takav napad. Unatoč izjavama izraelskih i američkih dužnosnika koji redovno podsjećaju da su sve opcije moguće ako pregovori Irana i velikih sila o spornom iranskom nuklearnom programu uskoro ne donesu rezultate, ne postoje povoljni uvjeti za napad, ocijenio je.

Izrael i Sjedinjene Države bi mogli početi rat, ali ne i završiti ga, te bi tako Iranu dali ključ izlaska iz sukoba, istaknuo je general Rahim Safavi. Savjetnik ajatolaha Alija Hamenija je u rekao da bi u slučaju napada Iran inteligentno odgovorio, proporcionalno pretrpljenim štetama.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika