02.06.2012. / 17:41

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Boston smanjio protiv Miamija

Četvrta se utakmica, u Bostonu, igra u nedjelju navečer

Boston je nadigrao MiamiBoston je nadigrao MiamiNa isti način kako je Oklahoma City smanjio u finalu Zapada NBA lige protiv San Antonija finalnu seriju na 2-1, tako je i Boston u finalu Istoka dobio treću utakmicu (101-91) protiv Miamija i smanjio na 2-1.

Nakon što je Miami dobio svoje dvije domaće utakmice (ona druga je bila dramatična, jer je Heat slavio nakon produžetka), tako su i igrači Bostona obranili domaći parket i to na uvjerljivi način. Dobili su sa 101-91, makar su tijekom utakmice imali i prednost veću od dvadeset poena razlike.

Prva četvrtina je donijela ritam igre koš na koš, pa je Boston nakon uvodnih 12 minuta vodio 30-28. No, potom je Miami upao u rupu. Imali su seriju od devet uzastopno promašenih napada i Boston je na poluvrijeme otišao s prednošću 55-42.

Obrana Bostona je funkcionirala sjajno i osim povremenih bljeskova LeBrona Jamesa (34 poena, osam skokova i pet dodavanja), nitko drugi se nije naigrao u njoj. Recimo da je prilično podbacio Dwyane Wade koji je ogled završio sa 18 poena.

S druge strane, Boston je u napadačkom smislu odigrao jako dobro. Imala je domaća momčad šut iz igre čak 50 posto, a i ogromna prednost je stvorena u skokovima gdje je Boston dominirao (44-32). Najbolji je opet bio Rajon Rondo sa 21 poenom, 10 asistencija i šest skokova. Garnett je dodao 24 uz 11 skokova, a Pierce 23 uz po četiri skoka i asistencije.

Tijekom treće četvrtine je Boston otišao na više od 20 poena razlike, te je mogao lagano odigrati zadnju četvrtinu u kojoj je Miami ublažio poraz na konačnih -10. Četvrta se utakmica, u Bostonu, igra u nedjelju navečer.

NBA doigravanje, finale Istoka (treća utakmica):

Boston - Miami 101-91 (Rondo 21p, 6s, 10a, Garnett 24p, 11s / James 34p, 8s, 5a)

Miami vodi u seriji 2-1

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika