02.06.2012. / 19:53

Autor: Hina

Milanović: Ovako se ponaša demokratska europska stranka

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je, nakon izbora četvero potpredsjednika stranke, kako je SDP-ova konvencija bila primjer kako se ponaša normalna demokratska europska stranka.

Zoran Milanović (Foto: M. Vrčković)Zoran Milanović (Foto: M. Vrčković)Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je, nakon izbora četvero potpredsjednika stranke, kako je SDP-ova konvencija bila primjer kako se ponaša normalna demokratska europska stranka.

"Idemo zajedno dalje, idemo po povjerenje ljudi, idemo u nove pobjede za SDP i za Hrvatsku", rekao je Milanović na kraju 12. izborne Konvencije SDP-a.

Čestitavši izabranima za potpredsjednike stranke te članove Predsjedništva i Glavnog odbora, Milanović je stranačke kolege koji nisu ispunili svoja očekivanja na Konvenciji zamolio da to shvate sportski, iako, rekao je, zna koliko je to teško.

"Ali, ovo je demokratska stranka u kojoj ima lobiranja, ali nema nezakonitosti i neće ih biti dok je mi vodimo", istaknuo je.

Poručio je kako su pred timom koji je danas izabran da stranku vodi u iduće četiri godine, lokalni, kao i parlamentarni izbori za koje je uvjeren da će se održati u ustavnom roku.

"Učinit ćemo sve da na njima opet uspijemo, ali ćemo se u međuvremenu boriti i za Hrvatsku i za sebe, stranku socijaldemokracije, modernu europsku stranku koja Hrvatsku na pravi način želi uvesti u Europu", naglasio je Milanović.

Podsjetio je da na današnji dan prije pet godina on po prvi put izabran za predsjednika SDP-a, zahvalivši članstvu na potpori.

"Hvala svima na potpori koju sam molio i tražio i za ubuduće, jer neće biti lako. No, nećemo kukati i plakati jer politika nije posao za slabe, već za razumne, odlučne, za one koji su u stanju smisliti i provesti", poručio je predsjednik SDP-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 02.06.12. 20:01

Crveni kmeri


registracija
24/7/11

mrvek, 02.06.12. 21:08

Kmeri su normalni za razliku crnotobara i Crnog Makroa.


registracija
19/12/10

Ironside, 03.06.12. 09:26

A po čemu je ta stranka desnog centra "crvena"?
SDP, stranka koju je Račan oosnovao od oportunista iz redova nekadašnjeg SKH, staljinist i boljševici završili su u redovima HDZ-a, veze nema sa socijeldemokracijom, pogotovo evropskom, a Milanović, čovjek bez ideologije i jasnog stava o bilo čemu, osim laprdanja ni o čemu pojma nema, a najmanje o vođenju države.
Što vrijeme više odmiče, to se bolje vidi da je dosegao granicu vlastite nesposobnosti.
Jedino što zna i što je izgleda odlično naučio je, kako, eliminirajući potencijalne protukandidate, ostati na stranačkom vrhu doživotno.
To je Račanu uspjelo.


registracija
22/3/11

vferari, 03.06.12. 10:34

Neki na ovim stranicama bi trebali shvatiti da socijaldemokracija se nemože provoditi u opuštošenoj zemlji na rubu klapsa bez ikakvih srestava koja bi se mogla usmjeriti u socijalu.Tek kad ova vlast uspostavi realni odnos prihoda i rashoda moći će početi provoditi svju ideološku politiku socijaldemokracije.Čim više građana to shvate brže ćemo izaći iz ove žabokrečine na hdze-ovski način.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 03.06.12. 14:50

Socijaldemokracija da,ali ne ovakva i ne s ovim vodstvom.Ne može me nitko uvjeriti da Milanović može ili da zna.Možda bi htio moći i znati,ali to je nešto drugo.Uz to,čak i da zna i može,taština ga guši.S njom se teško boriti.
SDP je postao tek puki pandan HDZ-u,vjerojatno pošteniji,ali jednako nesposoban i okrenut sebi.
Jedni i drugi su nevjerojatno isti po pitanju očuvanja stečenog kad je u pitanju krupni kapital i kapitalisti,zatim po pitanju Crkve i dodvoravanja istoj.Tu će možda biti pomaka,ali nedovoljnog.
Ja razliku,za sada i po najavama,neka me isprave, jedva zamjećujem.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 03.06.12. 17:50

george orwell 1984:

http://danas.net.hr/hrvatska/platila-50-kn-kazne-zato-sto-nije-uzela-racun

tko je ubio demokraciju u HR?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika