03.06.2012. / 13:10

Autor: Hina

Papa pozvao političare na odgovornost

Vatikan je objavio da je svečanoj misi zatvaranja Svjetskog susreta obitelji prisustvovalo 850.000 vjernika iz 154 zemlje u nedjelju ujutro na terenu zračne luke Bresso sjeverno od Milana gdje je papa Benedikt XVI. nekoliko puta pozvao političare na odgovornost za dobrobit sviju u krizi, prenose agencije.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Vatikan je objavio da je svečanoj misi zatvaranja Svjetskog susreta obitelji prisustvovalo 850.000 vjernika iz 154 zemlje u nedjelju ujutro na terenu zračne luke Bresso sjeverno od Milana gdje je papa Benedikt XVI. nekoliko puta pozvao političare na odgovornost za dobrobit sviju u krizi, prenose agencije.

Umoran, ali nasmiješen, Papa je stigao u papamobilu za oltar na otvorenom, a njegovo se vozilo uzastopno zaustavljalo da Papa uzme djecu u naručje.

Po riječima oca Federica Lombardija, glasnogovornika Svete Stolice, okupilo se 850.000 vjernika. Brojni su još pristizali, a organizatori su predvidjeli milijun osoba.

Papa Benedikt XVI. u nekoliko je navrata tijekom posjeta Milanu uputio izravne osude političarima koji "obećaju stvari koje ne mogu ostvariti".

Kritizirao je i općenito nedosljednju politiku.

"Osjećaj odgovornosti stranaka trebao bi porasti, ne smiju obećavati stvari koje ne mogu ostvariti. Nek' ne skupljaju samo glasove za sebe nego nek' budu odgovorni za dobrobit sviju. Politika je odgovornost pred Bogom i ljudima!", uzviknuo je Benedikt XVI.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 03.06.12. 14:17

Papa moj,pa i ti obećavaš stvari koje se neće ostvariti.Misliš li da političari nisu imali od koga naučiti?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 03.06.12. 17:17

Papa misli na političare u Crkvi :
kardinale, nadbiskupe, biskupe
koji su neodgovorni i ne rade za dobrobit naroda i vjenika
nego samo za svoju dobrobit!


registracija
9/2/12

bobance, 03.06.12. 19:08

Pa zar je ovaj matori jos ziv.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika