03.06.2012. / 15:56

Autor: Hina

Spiegel: Izrael naoružava podmornice nuklearnim raketama

Izrael na svoje podmornice izgrađene u Njemačkoj postavlja krstareće projektile koji mogu nositi nuklearnu bojnu glavu, objavio je u nedjelju njemački "Der Spiegel" na svojoj internetskoj stranici.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIzrael na svoje podmornice izgrađene u Njemačkoj postavlja krstareće projektile koji mogu nositi nuklearnu bojnu glavu, objavio je u nedjelju njemački "Der Spiegel" na svojoj internetskoj stranici.

Njemačka je dosad izgradila tri podmornice na konvencionalni pogon za Izrael, tri trebaju biti isporučene do 2017. godine a njemački list navodi da Izraelci razmatraju nabavku još tri podmornice. Spiegel kaže da je proveo opsežno istraživanje i doznao da rakete mogu biti lansirane s podmornica uz pomoć dosad tajnog hidrauličkog sustava.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak izjavio je da bi Nijemci trebali biti ponosni što su pomogli osigurati dugoročni opstanak Izraela. Njemačka je dosad opovrgavala da zna za bilo kakvo postavljanje nuklearnog oružja na podmornice koje isporučuje Izraelu. Izrael nikada službeno ne komentira informacije vezane za njegov nuklearni program.

Spiegel također piše da je njemačka vlada nedavno potpisala ugovor o isporuci šeste podmornice pri čemu je kancelarka Angela Merkel napravila velike ustupke. Ne samo da Berlin financira jednu trećinu od cijene podmornice koja iznosi 135 milijuna eura nego je i plaćanje ostatka cijene odgođeno do 2015. godine.

Zauzvrat je njemačka strana tražila zaustavljanje politike naseljavanja okupiranih područja, dovršenje projekta pročišćavanja otpadnih voda u Pojasu Gaze koji financira Berlin, ali izraelski premijer Benjamin Netanyahu nije dosad ispunio nijedan uvjet, piše Spiegel.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 03.06.12. 16:20

Rekoh ja jednom da ce u Rujnu ove godine IZRAEL napasti IRAN.......


registracija
9/11/09

superhik, 03.06.12. 19:36

Izraelski nuklearni program je javna tajna vec preko 40 godina. O tome vec i vrapci na grani pjevaju, ali se nitko od tzv. boraca za ljudska prava i mir ne usudjuje uopce postaviti pitanje kako to da nema niti razgovora o njihovom nuklearnom programu koji je za razliku or Iranskog iskljucivo vojnog karaktera. Europski kolonizatori nastavljaju svoju politiku kolonizacije I zatiranja domicilnog stanovnistva, i danas se nitko vise uz ovoliku kolicinu informacija ne moze praviti blesav i tvrditi nije znao sto ovi rade jadnim golorukim Palestincima. Ne samo da znaju nego im cak I pomazu sto je poklanjanje ovih podmornica najbolji primjer. Itekao im se isplatila industrija iznudjivanja novaca u formi holokausta.


registracija
19/4/11

aircanada, 03.06.12. 22:33

I ovi fašisti nisu 'prijetnja svjetskom miru'???


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 04.06.12. 03:33

Uskoro ce oni morati i autoprtljaznike naoruzavati nuklearnim raketama...


registracija
30/11/10

jato, 04.06.12. 05:36

Šteta što se plan nije ostvario u prošlosti,.


registracija
10/2/12

Hazu, 04.06.12. 18:42

Izrael postaje u svojim vodama neto nalik opasnoj sjev.koreji,tako da sad imamo Izrael,USA,Sj.koreju i srbiju kao nestabine faktore i prolazne Siriju i Iran


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika