04.06.2012. / 10:06

Autor: Nacional.hr

Mesić o bivšem suradniku

Karamarko će radikalizirati scenu, kao i Nikolić

Odmah nakon Karamarkove pobjede Mesić je izrazio nadanje da će ovaj nastaviti europski put Hrvatske te da "ničim neće dovesti u pitanje demokratski i antifašistički temelj Hrvatske". "Ako uzmete dosadašnje Karamarkove izjave, ali i neke poteze koje je vukao kao ministar unutarnjih poslova, onda takvo strahovanje nije nimalo nerealno"

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL (arhiva)Photo: Jurica Galoic/PIXSELL (arhiva)"Kao i Nikolić u Srbiji, tako je i Karamarko u Hrvatskoj nova politička realnost s kojom treba računati. Obje će se političke scene do određene mjere radikalizirati, u to ne sumnjam. I jedan, i drugi moraju opravdati očekivanja onih koji su ih birali, a obojicu nisu birali berači cvijeća na livadi. To će potrajati neko vrijeme, no bitno je da se u tom vremenu ne ponište pozitivni rezultati dosadašnje normalizacije odnosa. Nakon početne euforije nacionalizma i desničarenja, ili privida takve euforije, volio bih vjerovati da će na obje strane prevladati realno sagledavanje stvari. Svjesno ne upotrebljavam izraz: razum će prevladati, jer se dobro sjećam kako su početkom devedesetih svi govorili kako će razum prevladati, a znamo što smo doživjeli", poručio je u intervjuu za Novi list bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

Odmah nakon Karamarkove pobjede Mesić je izrazio nadanje da će ovaj nastaviti europski put Hrvatske te da "ničim neće dovesti u pitanje demokratski i antifašistički temelj Hrvatske".
"Ako uzmete dosadašnje Karamarkove izjave, ali i neke poteze koje je vukao kao ministar unutarnjih poslova, onda takvo strahovanje nije nimalo nerealno. Dakle, ja se zaista nadam da će shvatiti da Europa koja, doduše, pokazuje bolećivo suosjećanje sa svime što je zaodjenuto u ruho antikomunizma, ipak neće trpjeti stranku, a jednoga dana možda i vlast, koje bi bile zadojene neofašizmom, ili u najmanju ruku nedopustivom dozom tolerancije prema manifestacijama neofašizma, uključujući antisemitizam, rasizam i nacionalnu, odnosno vjersku netoleranciju", rekao je Mesić Novom listu.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 10:20

vidi ovog COBANA on usporedjuje Karamarka sa ratnim Zlocincem NIKOLICEM,ehheehehhe a i sam je bio vrhovnik JNA dok je rusila VUKOVAR....


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.06.12. 10:21

Čovjek brani ratni zločin i osumnjičenike za ratni zločin, a to naziva romantičarskom "obranom tzv. antifašističkih temelja" Hrvatske. Svjesno ili nesvjesno, priznaje zločinačke temelje antifašizma.

Ovdje je bitno i reći, da Mesića zabole za antifašizam. On ovdje prihvaća ulogu profesionalnog antifašiste, poput profesionalnog Srbina (kao Pupovca) gdje se sve može iskazati novcem. Brani kastu ljudi, koju je u Domovinskom ratu i zbog politike pomirbe, zaobišla povijesna osuda naroda za svoj zločinački, represivni i totalitarni odnos. Kupuje se bolja prošlost!


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 10:29

i Srbi su pricali da ruse HRVATSKU u ime Antifasizma ,ahahhahahahahh kad nakraju ispade suprotno...


registracija
22/3/11

vferari, 04.06.12. 10:42

Mesić je kao i uvjek u pravu,radikalizam u Srbiji nije ništa veći nego u Hrvatskoj.Samo je potrebno da se dogodi to što se je dogodilo Karamarko i Nikolić i zamislite da su istovremeno predsjednici država?Pogledajte što se dešava u njemačkoj to bi se vrlo brzo moglo dogoditi i kod nas i u Srbiji a tada nam samo bog može pomoći .I zato je Mesić potpuno u pravu i nebi bilo loše da i akualna vlast malo češće posluša Mesića.Niti jedan aktualni političar nema iskustva u svakom pogledu kao Mesić..


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 10:58

MESIC je ustvari isto RATNI ZLOCINAC jer je bio vrhovnik JNA dok je rusila Hrvatsku--sto znaci -------ZNAO A NIJE SPRIJECIO...heehehehh


registracija
1/4/07

ulomax, 04.06.12. 11:04

pa dokle ovaj burdus misli prosipat svoje umotvorine-lopina nad lopinama


registracija
24/3/10

bagsy, 04.06.12. 11:23

Dva predsjednička mandata je karamarko bio šef tajnih službi,bio je dobar,odnosno služio je svrsi,nekim čudom postao je i ministar unutarnjih poslova,saznat ćemo prije ili kasnije što se dogodilo.U međuvremenu činjenica da karamrko nije više 'dobar',također će izaći na vidjelo.
Akcija-reakcija,jačanje nacionalizma u srbiji će neminovno dovesti do jačanja nacionalizma u hrvatskoj,što bi se reklo,stipe,učenik je nadigrao učitelja.

Druga kriva procjena je bila izmišljnje 'trećeg puta' prije izbora prošle godine,odnosno pokušaj uhljebljivanja političkih mumija,umjesto da si podržao prirodni slijed događaja i podržao postojeće opcije i ujedinio ih,sada ne bi bila opcija lijevo ili opcija desno,dva minusa u finalu političke karijere,ali sad je kasno.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 11:49

lako je MESICU kakit kad zivi na RACUNU --POREZNIH OBVEZNIKA..ehhehhehe


registracija
21/4/11

spBN, 04.06.12. 12:08

Kak Mesica nije sram usporedjvat Nikolica sa onih zlocincem Karamarkom


registracija
24/7/11

mrvek, 04.06.12. 12:10

lako je Mesketu živjeti, istina je ali ovaj put govori istinu.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 04.06.12. 12:37

Gospodin Mesic nije (bio) nepogresiv kao sto to ne moze biti niti jedan covjek. Ukoliko su sve ovo navedeno u tekstu doista njegove rijeci, ne stijece se dojam da je rekao bilo sto lose ili netocno, zar ne?


registracija
11/12/07

time, 04.06.12. 13:11

Mesićeve procjene su se do sada uvijek pokazale nepogrešivo točne. Narod ga cijeni što je uvijek imao snage reći ono što misli.


registracija
24/3/10

bagsy, 04.06.12. 13:42

jebokomunjare,

daj se odi liječiti,glup si i bezobrazan,ukoliko nisi u stanju napisati nešto argumentirano,idi gledati crtiće ili nešto slično


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 14:27

bagsy
--
evo argumenta

NIKOLIC je ratni Zlocinac isto ko i MEISIC ---NIKOLIC je ubijao po Hrvatskoj a MESIC nije sprijecio to UBIJANJE HRVATA iako je bio vrhovnik JNA-----a Karamarko nije kao RATNI ZLOCINAC preuzeo HDZ.....ili trebas vise argumenata...zato je ta usporedba ko nebo i zemlja,,eheheheheheh


registracija
28/3/11

danac, 04.06.12. 14:46

bagsy
pusi cobanu,firaunu dikobrazu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika