04.06.2012. / 11:05

Autor: Totalsport

Hrvatice bolje i od Slovakinja

Ždrijeb skupina EP-a biti će obavljen u srijedu, a natjecanje će se održati u Nizozemskoj od 4. do 16. prosinca ove godine

Anita gaće (Reuters)Anita gaće (Reuters)Hrvatska ženska rukometna reprezentacija kao jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova iz kvalifikacija izborila je nastup na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj.

Izabranice Vladimira Canjuge šestom su pobjedom u isto toliko nastupa u kvalifikacijama za EP u Nizozemskoj osvojile prvo mjesto u svojoj skupini 6.

U istarskom Novigradu hrvatske reprezentativke su nadigrale Slovačku 26-20, a pobjeda Hrvatica niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Povele su sredinom prvog dijela naše rukometašice sa šest pogodaka prednosti (13-7), a najbliže su Slovakinje stigle u 52. minuti na minus tri (22-19). No, do kraja su Hrvatice postigle još četiri zgoditka uz jedan primljeni i susret okončale s 26-20.

Ždrijeb skupina EP-a biti će obavljen u srijedu, a natjecanje će se održati u Nizozemskoj od 4. do 16. prosinca ove godine.

Kvalifikacije za EP rukometašica, skupina 6:

Hrvatska - Slovačka 26-20

Redoslijed: 1. Hrvatska, 2. Danska 8, 3. Slovačka 4, Italija 0

Vezane vijesti

Hrvatice poražene na startu

Hrvatice poražene na startu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je na startu kvalifikacijskog turnira za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu koji se održava u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika