04.06.2012. / 11:42

Autor: Totalsport

Hrvatski ragbijaši opet u A. skupini

Na kraju u finalnoj utakmici Hrvatska je pobijedila Latviju (22-12) čime je ispunila sva očekivanja i zasluženo se plasirala u skupinu A Europskog prvenstva

Foto Ilustracija (Reuters)Foto Ilustracija (Reuters)Hrvatska ragbi 7 reprezentacija ispunila je plan za ovu sezonu i osvojila prvo mjesto na turniru Europskog prvenstva skupine B odigranom ovog vikenda u švicarskom Winterthuru, te tako osigurala povratak u skupinu A.

Možda i malo lakše nego što se to očekivalo, uz šest pobjeda i tek jedan neodlučan rezultat (u skupini protiv Grčke) na cijelom turniru, izabranici Vlade Ursića pobjeđivali su redom u skupini Luksemburg (47-5), Mađarsku (31-12), Monako (38-0), Slovačku (29-0), te uz već spomenuti neodlučan rezultat s Grčkom (19-19), osigurali prvo mjesto u grupi.

U polufinalu Hrvatsku je dočekala Norveška s kojom naši reprezentativci nisu imali problema, te su ostvarili visoku pobjedu (38-0). Na kraju u finalnoj utakmici Hrvatska je pobijedila Latviju (22-12) čime je ispunila sva očekivanja i zasluženo se plasirala u skupinu A Europskog prvenstva.

Na turniru za Hrvatsku su nastupili: Dominik Draženović, Nik Jurišić, Denis Muhoberac, Tomislav Burazin, Tonči Buzov, Damir Draganić, Duje Grubišić, Paško Ivančić, Frane Marčić, Ante Plazibat, Filip Mijić, Caleb Brown.

Vezane vijesti

Navijanje i(li) nacionalizam?

Navijanje i(li) nacionalizam?

Njemačke zastave u vrtovima, na prozorima i na automobilima. Lica iscrtana u bojama njemačke zastave uz srčano pjevanje njemačke himne. Do prije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika