04.06.2012. / 12:36

Autor: Nacional.hr

'Kupci Facebooka su ispali naivčine'

U proteklih deset dana koliko se dionica prodaje izgubila više od 10 dolara odnosno oko 27% svoje vrijednosti

Facebookove dionice i dalje bilježe padFacebookove dionice i dalje bilježe padIzlazak Facebooka na burzu pokazao se kao loš potez ne samo za aktualne vlasnike već i za one koji su dionice kupili prvih dana njihove prodaje. Naime, otkako je Facebook izašao na burzu sa cijenom od 38 dolara po dionici, bilježi gotovo stalan pad. Tako je u proteklih deset dana koliko se dionica prodaje izgubila više od 10 dolara odnosno oko 27% svoje vrijednosti.

Izvršni direktor investicijske banke Morgan Stanley, koja je bila organizator javne ponude Facebookovih dionica, James Gorman, nazvao je kupce tih dionica 'naivnima'.

"Ljudi koji su kupovali dionice Facebooka i mislili da će se tako obogatiti su bili jednostavno naivni ili su se zavaravali", rekao je Gorman za Bloomberg.

Podsjetimo, dionice su počele padati nakon što je u javnost dospjelo izvješće o očekivanom poslovnom rastu Facebooka, u kojem se ističe kako tvrtka neće ostvariti zadane marketinške i prihodovne ciljeve.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 04.06.12. 23:20

Morati će mijenjati naziv u fullbook!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika