04.06.2012. / 13:32

Autor: Nacional.hr

Ustavni sud ukida Karamarkovu uredbu?

"Uredba je donesena u studenom prošle godine, a sada se rade financijske kalkulacije njezine primjene", izjavio je glasnogovornik MUP-a, Dušan Miljuš

Foto: Ilustracija (Pixsell)Foto: Ilustracija (Pixsell)Uredba o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, koju je donijela prošla Vlada na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova na čelu s bivšim ministrom Tomislavom Karamarkom, najvjerojatnije neće izdržati provjeru Ustavnog suda. piše Slobodna Dalmacija.

Nedugo prije prošlih parlamentarnih izbora stupila je na snagu Uredba o uvjetima za stjecanje policijskih zvanja, no policajci su pokrenuli ustavnu tužbu nezadovoljni njezinim sadržajem. Slobodna dalmacija navodi kako postoje pretpostavke kako uredba neće biti samo ukinuta, nego i poništena već prije sezone godišnjih odmora, što bi značilo i retroaktivno dokidanje svih njezinih pravnih učinaka.

Najvidljiviji nedostatak uredbe je činjenica kako je brojnim policajcima omogućeno preskakanje po nekoliko hijerarhijskih stepenica. Nakon uvođenja Uredbe broj najviših policijskih čelnika porastao je sa 212 na 684.

"Uredba je donesena u studenom prošle godine, a sada se rade financijske kalkulacije njezine primjene", izjavio je glasnogovornik MUP-a, Dušan Miljuš dodajući kako su taj dio posla trebali odrediti donositelji uredbe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika