04.06.2012. / 16:23

Autor: Hina

'Hrvatska mora kupiti vrijeme kako bi izašla iz krize'

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Pazinu rekao da ove godine neće biti ozbiljnijeg pomaka, kao što to najavljuje prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić, da BDP neće rasti 0,8 posto nego će, procjenjuje Kajin, do kraja godine pasti za 1,5 posto.

Damir KajinDamir KajinPotpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Pazinu rekao da ove godine neće biti ozbiljnijeg pomaka, kao što to najavljuje prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić, da BDP neće rasti 0,8 posto nego će, procjenjuje Kajin, do kraja godine pasti za 1,5 posto.

"Nije ključno četvrto tromjesečje, već treće i turistička sezona koja može donijeti dobre rezultate, jer će biti obilježena krizom u drugim turističkim zemljama i potresima u Italiji“, kazao je Kajin.

Prema njegovim riječima nije točna Čačićeva tvrdnja da smo mi tranzicijska zemlja s najmanjim padom BDP-a i da smo među tranzicijskim zemljama najbolji. Kajin naime tvrdi kako BDP raste u Bugarskoj, Slovačkoj, Estoniji, Litvi i Latviji.

On je izrazio i bojazan da bi nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja iduće godine moglo doći do još veće krize.

„Gubitak tržišta CEFT-e, neće se moći kompenzirati europskim fondovima. Ne znači to da ja nisam za EU i novac iz EU je itekako bitan, ali nama je bitnije tržište CEFT-e“, ocijenio je Kajin, kazavši kako Hrvatska u zemlje Europske unije izvozi 6,7 posto proizvoda dok u zemljama CEFT-e ostvaruje izvoz od 11,6 posto.

Stoga postoji opravdana bojazan da će se dio hrvatske proizvodnje, i to onih velikih, uspješnih tvrtki, nakon 1. srpnja 2013. godine preseliti na istok kako bi se izbjegle carinske barijere, rekao je Kajin.

„Hrvatska mora kupiti vrijeme, kako bi izašla iz krize, a to je moguće učiniti tako vlada građanima pošalje poruku da rade, plaćaju poreze, i troše, a da će im pritom država ići na ruku“, kazao je Kajin.

Dodao je kako nisu svi gospodarstvenici lopovi, a i vlada mora naplatiti sve poreze, „ali politika represije kroz kazneni postupak protiv onih koji ne uspijevaju podmiriti svoje obveze mogla bi dogodine dovesti i do manjeg broja zaposlenih nego što ih je danas“.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.06.12. 18:28

haj Pametni -kolko osta Vrijeme? heeeheh


registracija
9/3/10

nostradurus, 04.06.12. 18:56

Treba kupiti znanje izlaza iz krize. Što kažete na ovaj biser? Toga se nisi sjetio Kaine? A što je sa Programom21. Ne sjećam se stavke "kupovina vremena". Sjećam se samo da su neki komentirali da vlada samo kupuje vrijeme jer nema pojma.
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


registracija
26/2/12

okvardz, 05.06.12. 11:28

kako izići iz krize. da li netko zna u ovoj državi.


registracija
9/3/10

nostradurus, 05.06.12. 13:23

@okvardz, izlaz iz krize je u ukidanju ekspanzije novca kao kredita. Pridružite se neformalnom pokretu http://patriotpokret.com.hr/. Dobiti ćete odgovore na mnogo pitanja koje današnja vlast nema.


registracija
12/1/11

siziff, 20.06.12. 13:06

Hrvatska treba kupiti pamet , ( po koliko maraka /1 kg reće onomad udbaš Vice ??), koje trnutno nema na hrvatskom tržištu.
Vani bi je mogli kupiti, tj prepisati vani pronađenu pamet,....... samo dok im to dođe iz guzičetina u glavurde, Sava će teći prema Sloveniji


registracija
15/6/12

alians, 27.06.12. 08:25

Dok je Krivousti sa pizza makerom Hrvatsku pamet i sposobnost spustio na nanizi rang,.....evo godinama unazad placamo njihovu gresku.....ali i dalje u nedoumici...dali su isti bilki u pravu.....
To nam je najveca greska.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika